Beaujolais nouveau v restauraci La Bouchée

sdílet:
V brněnské restauraci La Bouchée můžete již ve čtvrtek ochutnat letošní beaujolais nouveau. Francouzská vína doplní gurmánské menu připravené speciálně pro tuto příležitost.
Gastronomický podnik představí několik značek mladého francouzského vína z Beaujolais. Vychutnejte si v moravské metropoli atmosféru Francie a posuďte sami, jak se snoubí beaujolais nouveau s vybranými specialitami inspirovanými domácí francouzskou kuchyní.

Menu:


  • Konfitované husí maso ve vlastním sádle s rozmarýnem
  • Selekce francouzských sýrů s domácím džemem
  • Gratinovaný zrající francouzský sýr Crottin de Chavignol obalený v tyrolském špeku, položený na bílém toustu, přelitý redukcí z beaujolais
  • Kachní prso pečené medium na čerstvých brusinkách s beaujolais, podávané s francouzskou bagetkou
  • Srnčí ragú dušené s kaštany, servírované s domácími těstovinami
  • Koláč ze 70% čokolády ovoněný kardamomem

Vína:


  • Domaine de Tante Alice Beaujolais Nouveau
  • Domaine de Champalle Beaujolais Nouveau
  • Domaine Ruet, Vieilles Vignes Beaujolais Nouveau
  • P. Ferraud & Fils Beaujolais Villages Nouveau

Co: Degustace vín a speciální menu
Kdy: 18. a 19. listopadu 2010 v 19 hodin
Kde: La Bouchée, Údolní 33, Brno
Info: www.labouchee.cz
Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit