0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Beaujolais nouveau v restauraci La Bouchée

Beaujolais nouveau v restauraci La Bouchée
sdílet:
V brněnské restauraci La Bouchée můžete již ve čtvrtek ochutnat letošní beaujolais nouveau. Francouzská vína doplní gurmánské menu připravené speciálně pro tuto příležitost.
Gastronomický podnik představí několik značek mladého francouzského vína z Beaujolais. Vychutnejte si v moravské metropoli atmosféru Francie a posuďte sami, jak se snoubí beaujolais nouveau s vybranými specialitami inspirovanými domácí francouzskou kuchyní.

Menu:


  • Konfitované husí maso ve vlastním sádle s rozmarýnem
  • Selekce francouzských sýrů s domácím džemem
  • Gratinovaný zrající francouzský sýr Crottin de Chavignol obalený v tyrolském špeku, položený na bílém toustu, přelitý redukcí z beaujolais
  • Kachní prso pečené medium na čerstvých brusinkách s beaujolais, podávané s francouzskou bagetkou
  • Srnčí ragú dušené s kaštany, servírované s domácími těstovinami
  • Koláč ze 70% čokolády ovoněný kardamomem

Vína:


  • Domaine de Tante Alice Beaujolais Nouveau
  • Domaine de Champalle Beaujolais Nouveau
  • Domaine Ruet, Vieilles Vignes Beaujolais Nouveau
  • P. Ferraud & Fils Beaujolais Villages Nouveau

Co: Degustace vín a speciální menu
Kdy: 18. a 19. listopadu 2010 v 19 hodin
Kde: La Bouchée, Údolní 33, Brno
Info: www.labouchee.cz
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

KVÍZ: krajové speciality
  • Kvízy

KVÍZ: krajové speciality

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...
KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?

Chcete uvařit guláš nebo roštěnky k nedělnímu obědu? Tušíte, jestli se na vývar lépe hodí přední nebo zadní hovězí či které použít do rajské? S naším kvízem můžete zjistit, jak si s hovězím rozumíte. ...
Komerční sdělení
Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Aperitivo Italiano je chvíle vyhrazená rodině, přátelům a ochutnávání. Nesmí chybět tyčinky grissini, krekry, sušená rajčata, olivy a samozřejmě sklenička osvěžujícího aperitivu, který doladí party atmosféru a připraví chuťové buňky na...

Obchod Apetit