V brněnské restauraci La Bouchée můžete již ve čtvrtek ochutnat letošní beaujolais nouveau. Francouzská vína doplní gurmánské menu připravené speciálně pro tuto příležitost.
Gastronomický podnik představí několik značek mladého francouzského vína z Beaujolais. Vychutnejte si v moravské metropoli atmosféru Francie a posuďte sami, jak se snoubí beaujolais nouveau s vybranými specialitami inspirovanými domácí francouzskou kuchyní.
Menu:
- Konfitované husí maso ve vlastním sádle s rozmarýnem
- Selekce francouzských sýrů s domácím džemem
- Gratinovaný zrající francouzský sýr Crottin de Chavignol obalený v tyrolském špeku, položený na bílém toustu, přelitý redukcí z beaujolais
- Kachní prso pečené medium na čerstvých brusinkách s beaujolais, podávané s francouzskou bagetkou
- Srnčí ragú dušené s kaštany, servírované s domácími těstovinami
- Koláč ze 70% čokolády ovoněný kardamomem
Vína:
- Domaine de Tante Alice Beaujolais Nouveau
- Domaine de Champalle Beaujolais Nouveau
- Domaine Ruet, Vieilles Vignes Beaujolais Nouveau
- P. Ferraud & Fils Beaujolais Villages Nouveau
Co: Degustace vín a speciální menu
Kdy: 18. a 19. listopadu 2010 v 19 hodin
Kde: La Bouchée, Údolní 33, Brno
Info: www.labouchee.cz