Na biojarmarku v restauraci Hansen nakoupíte a ochutnáte samé delikatesy, mimo jiné oranžové dýně Hokkaido pěstované podle lunárního kalendáře, lehce nakyslý šípkový sirup nebo kozí goudu. „V restauraci Hansen máme rádi čerstvé lokální suroviny. Šéfkuchař vždy ráno nakupuje ovoce a zeleninu na Zelném trhu. Pokud jsou za přijatelnou cenu, vybíráme také produkty v biokvalitě. Chtěli jsme, aby i Brňané měli možnost koupit si kvalitní biovýrobky od českých farmářů,“ vysvětlila Laura Daka z restaurace Hansen, proč se podnik rozhodl biojarmarky organizovat.
Sobotní jarmark doprovodí také labužnický brunch. Jídla, která během něj ochutnáte, budou jako vždy překvapením. Teprve v sobotu ráno se šéfkuchař Radim Procházka dozví, co přesně farmáři na jarmark přivezli, a podle toho sestaví jarmarkové menu. Nám ale prozradil, že se na prostřeném stole určitě objeví svěží saláty z biozeleniny, lahůdkový uzený hovězí jazyk, masový štrúdl, osvěžující kefírové nápoje a pokrmy s červenou řepou. A protože na jarmark přijedou i farmáři z kozích farem, můžete se těšit také na dobroty z kozího sýra. Jestli se vám už teď na farmářské lahůdky sbíhají sliny, nezapomeňte si rezervovat stůl – máte čas do dneška do 18 hodin.
Pokud i vy nejraději vaříte z čerstvých surovin, které byly vypěstovány a vyrobeny s ohledem na přírodu a životní prostředí, biojarmark v restauraci Hansen vás nadchne. Od soboty 23. října se bude konat každou druhou sobotu.
Co: Biojarmark s brunchem
Kdy: 23. října 2010 od 10 do 15 hodin
Kde: Restaurant Hansen, Komenského náměstí 8, Brno
Info: www.hansen-restaurant.cz
Biojarmark se sobotním brunchem v restauraci Hansen
Pokud dáváte před anonymním supermarketem přednost nakupování na farmářských trzích, navštivte v sobotu restauraci Hansen. Vyhlášený brněnský podnik pro vás opět přichystal biojarmark s brunchem.