Staročeská kuchyně má i v dnešní moderní době své kouzlo. Naučte se
pracovat s telecími líčky, vepřovou panenkou nebo uzenými kostmi v kurzu
vaření inspirovaném recepty M. D. Rettigové.
Kurz povede šéfkuchař Radek Kašpárek, který vám prozradí všechny své tipy a triky. Dozvíte se, jak na přípravu lahodných omáček. Naučíte se připravit maso na tatarák a vyšlehat nad párou staročeskou omáčku k dezertům – šodó. Zapomenuté staročeské pokrmy si určitě zamilujete!
Menu kurzu:
- Staročeská zelňačka z uzených kostí s paprikovou klobásou
- Tatarák z hovězí svíčkové, topinka
- ‚Svíčková‘ na smetaně s panenkou v listovém těstě a pečenou zeleninou
- Telecí líčka na víně zdobená restovanou cibulkou a hříbky, s bramborovou kroketou
- Švestkové knedlíky (tvarohové) se slivovicovou omáčkou
Co: Kurz vaření
Kdy: 23. listopadu 2010
Kde: Ola Kala, Korunní 115, Praha 3
Za kolik: 3500 Kč
Info: www.olakala.cz