Až se naučíte domácí paštiku, jinou už si na chleba nenamažete.
Brněnské kuchařské studio Divoká vařečka připravilo na první březnové dny kurz přípravy domácích paštik, terin a šunky. Lektoři Michal Barták a Radim Procházka slibují, že si osvojíte základy kuchařských technik, které využijete nejen při přípravě jídel z tohoto kurzu. Poznáte, jak nejlépe naložit kachní prsa do bylinek a soli, jak konfitovat maso, naučíte se vykostit králičí stehno, zavařovat paštiku do sklenic a spoustu dalších dovedností. Společně s lektory si upečete také křupavý chleba, abyste měli s čím masité dobroty ochutnávat. A co nesníte, to si odnesete domů.
Menu kurzu:
- Kachní rillette (pikantní ragú v másle) se zeleným pepřem a okurkami cornichon
- Jemná dušená králičí šunka
- Zavařovaná staročeská vepřová paštika
- Presovaná drůbeží terinka s fazolemi haricot
- Dokřupava pečený domácí chléb
Co: Kurz vaření
Kdy: 3. března 2012 od 11 hodin
Kde: Kulinářské studio Divoká vařečka, Pekárenská 6, Brno
Za kolik: 2700 Kč
Info: www.divoka-varecka.cz