Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Co k svačině? Domácí paštiku z kurzu vaření

Co k svačině? Domácí paštiku z kurzu vaření
sdílet:
Až se naučíte domácí paštiku, jinou už si na chleba nenamažete.

Brněnské kuchařské studio Divoká vařečka připravilo na první březnové dny kurz přípravy domácích paštik, terin a šunky. Lektoři Michal Barták a Radim Procházka slibují, že si osvojíte základy kuchařských technik, které využijete nejen při přípravě jídel z tohoto kurzu. Poznáte, jak nejlépe naložit kachní prsa do bylinek a soli, jak konfitovat maso, naučíte se vykostit králičí stehno, zavařovat paštiku do sklenic a spoustu dalších dovedností. Společně s lektory si upečete také křupavý chleba, abyste měli s čím masité dobroty ochutnávat. A co nesníte, to si odnesete domů.

Menu kurzu:

  • Kachní rillette (pikantní ragú v másle) se zeleným pepřem a okurkami cornichon
  • Jemná dušená králičí šunka
  • Zavařovaná staročeská vepřová paštika
  • Presovaná drůbeží terinka s fazolemi haricot
  • Dokřupava pečený domácí chléb


Co: Kurz vaření
Kdy: 3. března 2012 od 11 hodin
Kde: Kulinářské studio Divoká vařečka, Pekárenská 6, Brno
Za kolik: 2700 Kč
Info: www.divoka-varecka.cz

 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Vše, co potřebujete vědět o strouhance, než začnete smažit
  • Tipy a triky

Vše, co potřebujete vědět o strouhance, než začnete smažit

Zkuste si představit Vánoce bez strouhanky. Co byste dělali s kaprem nebo řízky? Tahle nenápadná, ale nepostradatelná ingredience si vydobyla pevné místo v české kuchyni – a to nejen o svátcích. Ať už jde o smažené dobroty, zahuštění...