Co podávat ke steaku? Kávovou barbecue omáčku

sdílet:
Podívejte se na nové video. Kuchař Tomáš Konopka pro vás spolu s Darinou uvařili vítězný recept soutěže s kávovary Nescafé Dolce Gusto. Vyzkoušejte i vy nejlepší pokrm s kávou – kávovou barbecue omáčku.

Ačkoli káva představuje stěžejní přísadu receptu, omáčka nechutná jen po ní. Přirozená hořkost z kávy je v dokonalé rovnováze s dalšími ingrediencemi, které nesmí přebít. Výrazná pálivá omáčka skvěle doplní pečená masa i steaky. Báječná je také k pečeným bramborám a kuřecím křidýlkům, namáčet do ní můžete i kousky smaženého sýra. Tomáš Konopka k omáčce připravil steak z hovězího roštěnce, kapustový nákyp s hráškovým pyré, kroketu z květákového ragú, zelené fazolky, smetanové gratinované brambory a chřest.

Podívejte se na videorecept a dozvíte se, jak uvařit kávovou barbecue omáčku stejně jako profesionál.

Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit