Férová snídaně ve vašem městě

Férová snídaně ve vašem městě
sdílet:
Již tuto sobotu můžete posnídat v parku a současně s lidmi po celém světě podpořit pracovní podmínky v rozvojových zemích.

Férová snídaně proběhne 11. května u příležitosti Světového dne pro fair trade. Její myšlenka je prostá: vychutnejte si v tento den snídani z fair trade produktů. Zapojit se můžete na nejrůznějších místech po celé České republice. Dáte tak najevo, že etické výrobky mají své místo i v českých obchodech. V neposlední řadě je to skvělá příležitost vyrazit ven s přáteli a užít si pořádný piknik v přírodě. Nejlepší snídaně je ta, která se protáhne přes poledne a trvá celý den. Organizátorem happeningu se můžete stát i vy, stačí se jen registrovat a počkat na schválení. Pro přesnější informace a seznam míst snídaní navštivte www.ferovasnidane.cz.

Lepší pracovní podmínky


Fair trade je způsob obchodu, který dává pracujícím v rozvojových zemích příležitost pracovat v důstojných podmínkách. V praxi to například znamená, že výše mzdy za práci dovoluje pracujícímu hradit lékařskou péči a školné dětem, které nejsou zneužívány k práci. U nás se prodává především fair trade káva, čaj, kakao, cukr, čokoláda, víno, rýže nebo džusy. Férové potraviny koupíte v supermarketech či v dm drogeriích. Vydat se pro ně můžete také do obchodů se zdravou výživou. Kávu z fair trade produkce nabízejí například řetězce Starbucks a Tchibo.

Tip redakce


Tady jsou naše nápady na férovou snídani, kterou snadno připravíte sami doma. Upečte si měkké brownies z fair trade čokolády (recept) nebo buchtu s férovým kakaem (recept). Jana Kopřivová, šéfredaktorka Apetitonline.cz, nedá dopustit na hrnek horkého kakaa z kakaového prášku od firmy GEPA. Zpříjemní vám i to nejpošmournější ráno a večer se vám po něm bude krásně usínat.
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit