Festival jídla a pivní slavnosti Gurmán 2010

Festival jídla a pivní slavnosti Gurmán 2010
sdílet:
Na zbrusu nový gastronomický festival a pivní slavnosti se může těšit Hradec Králové první květnový víkend.

Celkem se představí na 25 převážně menších, regionálních pivovarů, které přivezou přes šedesát značek tradičních českých piv a pivních speciálů. Pivovary doplní patnáct vybraných restaurací a řezníků. Kuchaři sestaví menu v souznění s jednotlivými druhy piv.

Nově do programu Kuchařského úlu, ve kterém budou probíhat show nejlepších českých kuchařů, přibyl čerstvě zvolený Kuchař roku 2009–2010 Roman Paulus, šéfkuchař hotelu Alcron v Praze.

Nejlepší grilovací tým


K nejlepšímu kuchaři v zemi přibyl i nejlepší grilovací tým. Úřadující mistři ČR v grilování a držitelé poháru za nejlepší vepřový steak – tým United Steaks – předvedou grilovací fígle a poradí ohledně výběru grilu a ochutnat můžete jejich vítězný steak.

V rámci festivalu Gurmán také proběhne soutěž baristických týmů v přípravě kávy Barista Open.



Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit