Grand Restaurant Festival se koná od 15. ledna do 28. února 2014. I v tomto roce naváže na motto ‚Nejezte blbě‘. Šéfkuchaři nejlepších českých restaurací nabídnou návštěvníkům pokrmy v kategoriích ‚To jste ještě nejedli!‘, ‚Ctíme tradiční recepty a zvyklosti‘ a ‚Láska prochází žaludkem‘. Letos se do Grand Restaurant Festivalu zapojí přes osmdesát restaurací. Už tradičně jich je nejvíce z Prahy, festivalové podniky však najdete i v dalších krajích po celé České republice. Seznam restaurací, které budou od 15. ledna do 28. února 2014 nabízet speciální menu, najdete na www.grandrestaurantfestival.cz.
Lahůdkové novinky
Stejně jako loni ani letos nebudou chybět gastronomické výpravy s Mňam Busem a Mňam Vlakem. V neděli 19. ledna můžete vyrazit na zážitkovou jízdu s Apetitem a redaktorkou Darinou Sieglovou, která se s vámi podělí o své recepty, gastrozážitky a tipy. Během výpravy se podíváte do pražských podniků Mandarin Oriental Prague, Essensia, Blue Wagon a do Francouzské restaurace Art Nouveau.
Poprvé v historii festivalu bude vypraven Singles Mňam Bus pro nezadané gastronauty a Tajný Mňam Bus, o kterém budou návštěvníci vědět jen čas a místo setkání. Vše ostatní bude tajemstvím, které se gurmáni dozvědí až v průběhu akce. Pořadatelé nově připravují také dvě zážitkové výpravy – dvoudenní expedici z Prahy do Ostravy a výlet na poklidný venkov do Soběsuk na rodinnou farmu, která produkuje vyhlášené hovězí maso.