Do Grand Restaurant Festivalu se letos zapojilo 63 podniků z celé České republiky. Do této chvíle bylo zakoupeno více než 20 tisíc degustací. Stejně jako v předchozích ročnících mají hosté největší zájem o tříchodové menu. Neváhejte si udělat rezervaci do vámi vybrané restaurace na příslušný den a čas na www.grandrestaurantfestival. Za ochutnávky zaplatíte od 200 Kč do 600 Kč.
Které restaurace mají ještě volná místa pro degustace? Navštívit můžete například restauraci V Polích, která skončila v loňské anketě Maurerův výběr Grand Restaurant 2011 na 6. místě. Ochutnáte zde telecí ledvinky na mandlích, husí stehno se švestkovou omáčkou nebo maminčinu ořechovou roládu s jahodami.
Okouzlující japonská restaurace Samurai vymyslela na festival pečený lilek plněný krevetami, mušlemi sv. Jakuba, zeleninou a houbami shiitake podávaný s rýží Nishiki – toto jídlo je zároveň i překvapením!
Znáte řezníka Františka Kšánu? Ten se spojil se šéfkuchařem Tomášem Kalinou z pražské restaurace Yasmin hotel, Noodles a nabízejí pomalu dušené maso z přeštického prasátka provoněné bukovým dřívím, které doplní vaječná sedlina ze zeleného hrášku a omáčka z kořenové zeleniny.
Volné kapacity jsou i v podniku Aplaus hotel, Bohém v Litomyšli, kde můžete ochutnat výtečného pstruha z litomyšlských sádek. V Českém Krumlově zajděte do Papa’s Living Restaurantu, v Českých Budějovicích navštivte Vin de café.
Z TOP 10 podle ankety Maurerův výběr Grand Restaurant 2012 jsou volné degustace v následujících podnicích: V Zátiší, Chateau Mcely, Piano Nobile, Obecní dům, Francouzská restaurace, Radisson Blu, La Rotonde.
Podrobnosti a rezervace na www.grandrestaurantfestival.cz
Grand Restaurant Festival končí - poslední volné degustace
07.02.2012
Ještě týden můžete ochutnávat nejlepší jídla českých restaurací, které se účastní zimního svátku jídla.