23. až 29. března | Vychutnejte si výjimečnost asijské kuchyně restaurace Essensia hotelu Mandarin Oriental. Zdejší kuchaři pro vás připravili nová kulinární dobrodružství, speciální asijské menu plné autentických receptů z plodů moře.
Co: Humří kulinářské slavnosti
Kdy: 23. až 29. března 2009
Kde: Hotel Mandarin Oriental, Nebovidská 459/1, Praha 1
Rezervace: Na tel. 233 088 888
Info:
Humrové menu
Předkrmy
- Pošírovaný humr s krabím dortíkem, tomatovo-mangová salsa – 450 Kč
- Thajský humrový salát se šalotkou, zázvorem, koriandrem, chilli, limetkovou šťávou a rybí omáčkou – 420 Kč
- Humrový koktejl, s japonskou majonézou a tempurou z humřího klepeta na puketu salátů – 450 Kč
- Humrový wonton podávaný s máslovou pěnou, zázvorem a omáčkou z citronové trávy – 410 Kč
- Humrová polévka – 390 Kč
Hlavní chod
- Humr pošírovaný v páře (1/2 humra) – 850 Kč
Se zázvorem, česnekem, jarní cibulkou, přelitý lehkou sójovou omáčkou – 1180 Kč
- Chilli humr, smažený humr s chilli, sójová a ústřičná omáčka – 1250 Kč
- Dušený humr v Malabar curry (1/2 humra) – 920 Kč
Podávaný s tamarinem v kokosovém mléce a tomatové omáčce – 1290 Kč
- Humrová masala (1/2 humr) – 870 Kč
- Dušený humr v kořeněné indické omáčce – 1220 Kč
- Smažený humr v omáčce z černého pepře, podávaný s restovanou kořenovou zeleninou a bok choy – 1220 Kč
- Grilovaný humr s asijským dipem (1/2 humr) – 850 Kč
Doplněný koriandrem, mátou, limetkovou šťávou a rybí omáčkou – 1180 Kč