0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Italská večeře na podpatcích

Italská večeře na podpatcích
sdílet:
Jižní region Apulie, který je s oblibou nazýván podpatkem Itálie, se v gastronomii proslavil olivovým olejem, sýrem scamorza, rajčaty, cuketou a jehněčím. Oblíbená jídla tohoto regionu přijede Česku představit apulijský rodák Antonio Marangi. Šéfkuchař milánských přehlídek propojí gurmánský večer se svým dalším koníčkem, módou. Zn.: Podpatky a motýlka s sebou!

Rezervujte si čas pro večer na úrovni! Již tento čtvrtek 24. dubna si od 19 hodin můžete pochutnat na pravé italské hostině, kterou pořádá Wine Food Market ve spolupráci s šéfkuchařem Antoniem Marangim. Večer ozvláštní přehlídka připravená pod dohledem Dyzajn marketu a módní návrhářky Karolíny Vávrové, která vystupuje pod značkou From Kaya With Love. Cena pětichodové večeře na osobu je 1790 Kč, pro členy klubu WFM 1490 Kč. Více info najdete na stránkách Wine Food Marketu.

Z milánských módních přehlídek do Prahy


Antonio Marangi připravuje jídlo na milánských módních přehlídkách a své zkušenosti zúročí i na apulijském večeru v Praze. Hostům nabídne třeba pečený sýr scamorza zabalený v pancettě, gratinované slávky, pomalu pečené jehněčí s houbami a mnohá další tradiční apulijská jídla. Mlsné jazýčky jistě potěší sladký dortík bocconotto, který se v Apulii jí tradičně na Vánoce. Šéfkuchař však hostům nabídne svěží jarní variantu s náplní z citronového krému a višní. Jednotlivé chody doplní víno Primitivo, velmi typické pro apulijský kraj.



Věděli jste, že…


Italská Apulie je jedním z největších producentů olivového oleje v Itálii. Ročně vyprodukuje asi 40 % z celkové italské produkce. Ochutnejte jejich oleje i vy. Nechte si poradit od svého oblíbeného prodejce. My doporučujeme olivový olej E. V. Affiorato z produkce Galantino. Voní po zralých olivách.

Připravila Nikita Rybová




Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit