Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak péct beránka

Jak péct beránka
sdílet:
Pečení beránka ze sladkého těsta patří mezi oblíbené velikonoční tradice. Poradíme vám, jak upéct beránka, který bude krásně vypadat a výborně chutnat.

Než začnete beránka péct, vyhlédněte si tu správnou formu. Péct ho můžete v klasické keramické formě po babičce. Prodávají se také formy smaltované, které v kuchyni působí velmi dekorativně. Nebo využijte praktickou formu ze silikonu.

Abyste beránka lépe vyklopili, namočte kameninovou formu hodinu před pečením do studené vody. Držte se v návodu receptu a beránka nevyklápějte dříve, než je uvedeno. Pro dokonalý tvar beránka pomáhá také zabalit formu po vytažení z trouby do mokré utěrky.

Vyklopeného beránka nikdy hned nestavte, mohl by se zlámat.

Chcete vyhrát šest balíčků mouky Babiččina volba? Zúčastněte se soutěže zde.

 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...