Pečení beránka ze sladkého těsta patří mezi oblíbené velikonoční tradice. Poradíme vám, jak upéct beránka, který bude krásně vypadat a výborně chutnat.
Než začnete beránka péct, vyhlédněte si tu správnou formu. Péct ho můžete v klasické keramické formě po babičce. Prodávají se také formy smaltované, které v kuchyni působí velmi dekorativně. Nebo využijte praktickou formu ze silikonu.
Abyste beránka lépe vyklopili, namočte kameninovou formu hodinu před pečením do studené vody. Držte se v návodu receptu a beránka nevyklápějte dříve, než je uvedeno. Pro dokonalý tvar beránka pomáhá také zabalit formu po vytažení z trouby do mokré utěrky.
Vyklopeného beránka nikdy hned nestavte, mohl by se zlámat.
Chcete vyhrát šest balíčků mouky Babiččina volba? Zúčastněte se soutěže zde.