0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jídlem proti stresu

Jídlem proti stresu
sdílet:
Stresující situace na nás ze všech stran útočí téměř každý den. Ale čeho je moc, toho je příliš – v práci se nám hromadí nesplněné úkoly, doma se kupí nevyžehlené prádlo, na víkend čekáte návštěvu příbuzných a do toho všeho vám partner a děti vyčítají, že se jim málo věnujete. Pokud nechcete skončit úplně vyčerpaní a v depresi, máme pro vás dobrou zprávu: v jídle najdete skvělého spojence.

Pokud na vás útočí stres, nadopujte se vitaminem C. Ten snižuje aktivitu makrofágů, což jsou buňky pohlcující nežádoucí bakterie a viry, které vnikly do organismu. Skvělým zdrojem vitaminu C je pomeranč. Abyste si léčbu stresu náležitě užili, doporučujeme vám tento báječný domácí pomerančový sorbet.

Jestliže se potýkáte se stresem dlouhodobě, podpořte imunitní systém potravinami bohatými na beta-karoteny, jako je mrkev či žluté a oranžové druhy ovoce. Skvělým zdrojem beta-karotenu jsou například tyto lahodné mrkvové muffiny, které připravíte již za 35 minut.

Během stresu se zvyšuje spotřeba zinku, proto si dopřejte pečivo se sezamem, který je jeho skvělým zdrojem. Také si pochutnejte na mandlích – jsou bohaté na hořčík, který je důležitý pro správnou funkci nadledvin. Nedostatek hořčíku mívá totiž za následek nervozitu, úzkostlivost a nespavost. Vyzkoušet můžete poněkud netradiční mandlovou pochoutku: fenyklovo-mandlovou polévku, uvidíte, že budete mile překvapeni.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit