Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Klání evropských barmanů vyhrál Hofferer

koktejl
ZDROJ: Unsplash.com
sdílet:

V sobotu 13. března se v hotelu Aquapalace Praha konalo klání českých a evropských barmanů. Čeští soutěžící obsadili sedm vítězných pozic z celkových deseti. Absolutním vítězem se stal barmanský šampion Mario Hofferer z Rakouska.

Hlavním organizátorem byla Česká barmanská asociace. Komise z odborníků a prezidentů evropských barmanských asociací hodnotila vedle technické zdatnosti také zručnost, odbornost nebo správnou teplotu nápojů. Nejdůležitějším měřítkem bylo chuťové sladění jednotlivých ingrediencí, ale přihlíželo se také k celkovému dojmu a estetickým požadavkům.

Soutěž byla dále rozdělena do pěti skupin dle partnerských značek, a to Becherovka, Bacardi, Pražská vodka Premium, Finlandia vodka a Absolut vodka.


Výsledky soutěže Bohemia Sekt Cocktail Competition – Grand Prix CBA 2010:

  • Becherovka - Short Drink After Dinner – 1. místo: Řehoř Miroslav,  Fancy Drink – 1. místo: Janová Šárka
  • Absolut vodka - Short Drink After Dinner – 1. místo: Petrevčič Miro (Slovinsko), Fancy Drink – 1. místo: Šipl Achim
  • Bacardi - Short Drink After Dinner – 1. místo: Uhlíř Roman, Fancy Drink – 1. místo: Hamrosi Radim
  • Finlandia vodka - Short Drink After Dinner – 1. místo: Hofferer Mario (Rakousko), Fancy Drink – 1. místo: Bartoníček Petr
  • Pražská vodka Premium - Short Drink After Dinner – 1. místo: Špičák Zbyněk, Fancy Drink – Antal Kiss (Maďarsko)
Skryt pre seznam

Související recepty

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní
  • Zajímavosti

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní

Zbyla vám doma dýně, která čeká na svou poslední šanci zazářit? Proměňte ji ve voňavé dýňové donuty! Z jedné dýně tak zvládnete připravit nejen dýňovou polévku na zahřátí, ale i sladkou tečku, která elegantně uzavře dýňovou sezonu. ...
Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...