0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Klání evropských barmanů vyhrál Hofferer

Klání evropských barmanů vyhrál Hofferer
sdílet:
V sobotu 13. března se v hotelu Aquapalace Praha konalo klání českých a evropských barmanů. Čeští soutěžící obsadili sedm vítězných pozic z celkových deseti. Absolutním vítězem se stal barmanský šampion Mario Hofferer z Rakouska.

Hlavním organizátorem byla Česká barmanská asociace. Komise z odborníků a prezidentů evropských barmanských asociací hodnotila vedle technické zdatnosti také zručnost, odbornost nebo správnou teplotu nápojů. Nejdůležitějším měřítkem bylo chuťové sladění jednotlivých ingrediencí, ale přihlíželo se také k celkovému dojmu a estetickým požadavkům.

Soutěž byla dále rozdělena do pěti skupin dle partnerských značek, a to Becherovka, Bacardi, Pražská vodka Premium, Finlandia vodka a Absolut vodka.


Výsledky soutěže Bohemia Sekt Cocktail Competition – Grand Prix CBA 2010:

Becherovka - Short Drink After Dinner – 1. místo: Řehoř Miroslav,  Fancy Drink – 1. místo: Janová Šárka

Absolut vodka - Short Drink After Dinner – 1. místo: Petrevčič Miro (Slovinsko), Fancy Drink – 1. místo: Šipl Achim

Bacardi - Short Drink After Dinner – 1. místo: Uhlíř Roman, Fancy Drink – 1. místo: Hamrosi Radim

Finlandia vodka - Short Drink After Dinner – 1. místo: Hofferer Mario (Rakousko), Fancy Drink – 1. místo: Bartoníček Petr

Pražská vodka Premium - Short Drink After Dinner – 1. místo: Špičák Zbyněk, Fancy Drink – Antal Kiss (Maďarsko)

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit