Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kulinářský festival Šrí Lanky

Kulinářský festival Šrí Lanky
sdílet:
Gurmánský týden autentických šrílanských pokrmů

Restaurace Zinc pražského hotelu Hilton Prague Old Town nabídne svým hostům od 21. do 28. března 2013 raut s kulinářskými specialitami Šrí Lanky. Mezi nimi nemůže chybět kottu rotti, které se na Šrí Lance prodává doslova na každém rohu a je rozšířené po celé jihovýchodní Asii. Připravuje se z tradičního chleba rotti, zeleniny, vajec a masa. Jídlo je dochuceno kořením. Nejčastěji se setkáte s hovězí nebo kuřecí variantou pokrmu, oblíbená je i vegetariánská verze. Kottu se připravuje na rozpálené železné plotně, na které se pomocí speciálních sekáčků všechny suroviny nasekají a promíchají.

Typické zvuky, které údery sekáčků na plotnu vydávají, si nyní mohou užít také návštěvníci restaurace Zinc, kde budou kuchaři v rámci festivalu kottu připravovat přímo před hosty. V menu kulinářského festivalu Šrí Lanky najdete kromě kottu rotti také saláty ochucené asijskými přísadami, silný vývar ze skopového, krevetky v kari těstíčku a další jídla. Za raut s neomezenou konzumací zaplatíte 890 Kč.

 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín