Květnový Apetit zavoní jarními bylinkami

Květnový Apetit zavoní jarními bylinkami
sdílet:
Vyšlo květnové číslo časopisu Apetit. Uvařili jsme pro vás jídla, která budete chtít ochutnávat stále znovu. Naučíme vás připravit telecí maso, péct nápadité sušenky i mistrovsky nazdobit dort.

Voňavé bylinky


Navštívili jsme biozahradu v Táboře, která je plná bujně rostoucích jarních bylinek, otestovali bylinkovou kuchařku a zjistili, jak bylinky nejlépe uchovávat.

Dejte si čerstvý sýr


Vyzkoušejte sýr jinak než jen ve dvojici s pečivem. Redaktorka Stáňa Moravcová vám prozradí, jak si připravit domácí sýr a co všechno se dá s čerstvým sýrem v kuchyni vykouzlit.

Učíme se od mistra: jak připravit lososa


K nejmilejším surovinám Gwendala le Ruyeta, šéfkuchaře restaurace Céleste, patří ryby. Nechte si od něj poradit, jak nejlépe připravit lososa na pánvi, v troubě i zasyrova.

Telecí hrudí


Nový seriál o mase pokračuje. Václav Frič vás tentokrát naučí, jak z relativně levného telecího hrudí připravit skvělá jídla. Dáte si telecí máslový řízek, nebo snad telecí roládu s nádivkou?

Domácí sušenky


Redaktorka Katka Švejdová pro vás z jednoho základního těsta upekla hned sedm variant křupavých sušenek. Sladkých, ovocných, s čokoládou i oříšky.

Dále v čísle


Domácí jogurt, chléb v hlavní roli, test termizovaných sýrů, autentická asijská kuchyně a další


Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit