0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Letošní Horeca bude ve znamení Slow Food!

Letošní Horeca bude ve znamení Slow Food!
sdílet:
Veletrh pro hotelnictví a gastronomii je určen nejen profesionálům, ale i všem, kteří se o dobré jídlo a kvalitní ubytování zajímají. Na co se můžete těšit? Tradičně na spoustu novinek. Tou nejzajímavější ale bude zaměření letošního veletrhu. Krize proškrtala seznam restaurací, mnoho jich muselo skončit, a tak se nabízí otázka, jaký je klíč k úspěchu a přežití. Odpovědí může pro mnohé podnikatele být právě hnutí Slow Food.
Slow Food je hnutí, které začalo v Itálii a charakterizují jej zejména tato tři slova: dobrý, čistý a fair. Základem úspěchu každého pokrmu je bezpochyby jeho lahodná chuť, neméně důležitý je pozitivní vliv na zdraví konzumenta, což znamená výrobu šetrnou k životnímu prostředí i ke zpracovávaným potravinám, posledním charakteristickým znakem hnutí Slow Food je fakt, že za takto kvalitní výrobek spotřebitel zaplatí výrobci spravedlivou cenu. A právě nabídka kvalitních produktů od domácích výrobců může být jedním z řešení, které pomůže najít v nepříznivé době cestu dodavatelům, a zároveň bude přínosem také pro majitele restaurací i koncového zákazníka. Pokud si zakládáte na tradici a dbáte na osvědčené dodavatele potravin, možná je právě Slow Food tím pravým řešením pro vás, ať už jste zákazník, či majitel restaurace.  

Firmy i výrobky, které odpovídají filozofii Slow Food, si můžete na jedenáctém ročníku veletrhu Horeca projít v zahradě pomalého jídla neboli v samostatné sekci Slow Food Garden. „Návštěvníci se mohou těšit i na bohatý doprovodný program včetně barmanské soutěže HORECA TRUL CUP 2009, která proběhne pod záštitou České barmanské asociace. Návštěvníci se však mohou těšit rovněž na řadu dalších překvapení,“ prozradila projektová managerka veletrhu, Michaela Výtisková. 

Více o veletrhu se dozvíte v sekci Akce a Kurzy.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak uvařit různé druhy rýže, aby byla vždy perfektní
  • Tipy a triky

Jak uvařit různé druhy rýže, aby byla vždy perfektní

Nemáte rýžovar a s vařením rýže pořád trochu bojujete? Přečtěte si naše rady v článku, podle kterých už bude vždy dokonalá! Byla by však škoda omezit se pouze na jeden druh a způsob její přípravy, vyzkoušejte rýži třeba divokou, červenou či...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
KVÍZ: Uměli byste uvařit jídla ze soutěže MasterChef?
  • Kvízy

KVÍZ: Uměli byste uvařit jídla ze soutěže MasterChef?

Soutěž MasterChef už má v Česku za sebou několik řad a jeho popularita neuvadá. Diváci můžou obdivovat talentované kuchaře, kteří se snaží uvařit jídla jako z michelinské restaurace. Někdy se to povede, někdy ne. Uměli byste honosná jídla...
Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami
  • Poradna

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami

Létu sice už odzvonilo, začínající podzim však přináší stále spoustu příležitostí ke společenskému setkání. Dostali jste pozvánku na piknik nebo odpolední víkendové grilování s přáteli a lámete si hlavu, co donést jako pohoštění?...

Obchod Apetit