Slow Food je hnutí, které začalo v Itálii a charakterizují jej zejména tato tři slova: dobrý, čistý a fair. Základem úspěchu každého pokrmu je bezpochyby jeho lahodná chuť, neméně důležitý je pozitivní vliv na zdraví konzumenta, což znamená výrobu šetrnou k životnímu prostředí i ke zpracovávaným potravinám, posledním charakteristickým znakem hnutí Slow Food je fakt, že za takto kvalitní výrobek spotřebitel zaplatí výrobci spravedlivou cenu. A právě nabídka kvalitních produktů od domácích výrobců může být jedním z řešení, které pomůže najít v nepříznivé době cestu dodavatelům, a zároveň bude přínosem také pro majitele restaurací i koncového zákazníka. Pokud si zakládáte na tradici a dbáte na osvědčené dodavatele potravin, možná je právě Slow Food tím pravým řešením pro vás, ať už jste zákazník, či majitel restaurace.
Firmy i výrobky, které odpovídají filozofii Slow Food, si můžete na jedenáctém ročníku veletrhu Horeca projít v zahradě pomalého jídla neboli v samostatné sekci Slow Food Garden. „Návštěvníci se mohou těšit i na bohatý doprovodný program včetně barmanské soutěže HORECA TRUL CUP 2009, která proběhne pod záštitou České barmanské asociace. Návštěvníci se však mohou těšit rovněž na řadu dalších překvapení,“ prozradila projektová managerka veletrhu, Michaela Výtisková.
Více o veletrhu se dozvíte v sekci Akce a Kurzy.