Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Mistr výčepní čepuje U Pinkasů

Mistr výčepní čepuje U Pinkasů
sdílet:
Zajděte si k Pinkasům na pivo od nejlepšího českého výčepního.

Pražská restaurace U Pinkasů se může pochlubit novým oceněním. Jejich výčepní Ota Haurythun se umístil na první příčce soutěže Pilsner Urquell Master Bartender o nejlepšího českého výčepního plzeňského ležáku.

Do finále, které se uskutečnilo 19. června 2012, se probojovalo osmnáct nejlepších barmanů a výčepních (mezi nimi jedna žena). Finalisté museli zvládnout dokonalou techniku čepování piva na několik způsobů, teoreticky znát historii a výrobu ležáku, a dokázat prezentovat pivo zajímavým a neotřelým způsobem. To vše svým přísným okem sledovala odborná porota a na první příčku umístila Otu Haurythuna z pražské restaurace U Pinkasů. Druhé místo obsadil Miloš Protiva z kadaňské restaurace Švejk Restaurant a třetí pozici získal Tomáš Hrnčíř z pražské restaurace Lokál U Bílé kuželky. Vítěz získává pivo na rok zdarma, možnost uvařit si vlastní várku piva s plzeňským sládkem Václavem Berkou, a především se zúčastní světového finále v čepování ležáku, které se uskuteční 5. října v Plzni.

Pokud jste zvědaví na talentované výčepní, navštivte je v jejich domovských restauracích. Nechat si od nich natočit pivo můžete také na letošním Pilsner Festu v Plzni.
 

Připravila Irena Vaňková
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín