0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Mistr výčepní čepuje U Pinkasů

Mistr výčepní čepuje U Pinkasů
sdílet:
Zajděte si k Pinkasům na pivo od nejlepšího českého výčepního.

Pražská restaurace U Pinkasů se může pochlubit novým oceněním. Jejich výčepní Ota Haurythun se umístil na první příčce soutěže Pilsner Urquell Master Bartender o nejlepšího českého výčepního plzeňského ležáku.

Do finále, které se uskutečnilo 19. června 2012, se probojovalo osmnáct nejlepších barmanů a výčepních (mezi nimi jedna žena). Finalisté museli zvládnout dokonalou techniku čepování piva na několik způsobů, teoreticky znát historii a výrobu ležáku, a dokázat prezentovat pivo zajímavým a neotřelým způsobem. To vše svým přísným okem sledovala odborná porota a na první příčku umístila Otu Haurythuna z pražské restaurace U Pinkasů. Druhé místo obsadil Miloš Protiva z kadaňské restaurace Švejk Restaurant a třetí pozici získal Tomáš Hrnčíř z pražské restaurace Lokál U Bílé kuželky. Vítěz získává pivo na rok zdarma, možnost uvařit si vlastní várku piva s plzeňským sládkem Václavem Berkou, a především se zúčastní světového finále v čepování ležáku, které se uskuteční 5. října v Plzni.

Pokud jste zvědaví na talentované výčepní, navštivte je v jejich domovských restauracích. Nechat si od nich natočit pivo můžete také na letošním Pilsner Festu v Plzni.

Připravila Irena Vaňková
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Pochoutky, které by na zahradní party neměly chybět
  • Jak na to

Pochoutky, které by na zahradní party neměly chybět

Připravte pro hosty na zahradní party originální pochoutky, po kterých se budou moci utlouct. Vybrali jsme jich pro vás některé, se kterými nemůžete šlápnout vedle. Od drobných předkrmů pro první návštěvníky, přes hlavní chod...
Jak na konzervování ovoce a zeleniny?
  • Tipy a triky

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?

Mohlo by se zdát, že domácí konzervování už patří minulosti. Nicméně naše babičky se na zimu vždy poctivě připravovaly a měly díky němu vystaráno. Tak proč to nezkusit také? Poradíme vám, jak vybrat správnou metodu pro různé druhy ovoce a...
Fare la scarpetta: Vytvoř si botu a vytři s ní talíř
  • Poradna

Fare la scarpetta: Vytvoř si botu a vytři s ní talíř

Šťávy a omáčky často zůstanou na talíři jen proto, že není jak dostat do pusy a neporušit hned několik zásad správného stolování. Taková nesnáz ovšem Italy nezastaví. Vezmou kousek bílého pečiva a talíř jím vytřou do sucha. Tento zvyk je...
6 tipů, jak uspořádat zábavnou letní party
  • Jak na to

6 tipů, jak uspořádat zábavnou letní party

Spřádáte plány na následující víkend? Co takhle svolat rodinu či kamarády a uspořádat nezapomenutelnou grilovací party? Chuť domácích burgerů, šťavnatých steaků nebo grilované zeleniny zaručí, že se všichni zúčastnění budou olizovat až za...
Keto dieta a všechno, co o ní potřebujete vědět
  • Zdraví a výživa

Keto dieta a všechno, co o ní potřebujete vědět

Potraviny s označením keto a stejnojmenná dieta jsou momentálně velkým hitem a valí se na nás ze všech stran. Keto propaguje celá řada celebrit a influencerů jakožto rychlý a spolehlivý způsob, jak docílit vysněné figury. Seznamte se s...

Obchod Apetit