Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Mistr výčepní čepuje U Pinkasů

Mistr výčepní čepuje U Pinkasů
sdílet:
Zajděte si k Pinkasům na pivo od nejlepšího českého výčepního.

Pražská restaurace U Pinkasů se může pochlubit novým oceněním. Jejich výčepní Ota Haurythun se umístil na první příčce soutěže Pilsner Urquell Master Bartender o nejlepšího českého výčepního plzeňského ležáku.

Do finále, které se uskutečnilo 19. června 2012, se probojovalo osmnáct nejlepších barmanů a výčepních (mezi nimi jedna žena). Finalisté museli zvládnout dokonalou techniku čepování piva na několik způsobů, teoreticky znát historii a výrobu ležáku, a dokázat prezentovat pivo zajímavým a neotřelým způsobem. To vše svým přísným okem sledovala odborná porota a na první příčku umístila Otu Haurythuna z pražské restaurace U Pinkasů. Druhé místo obsadil Miloš Protiva z kadaňské restaurace Švejk Restaurant a třetí pozici získal Tomáš Hrnčíř z pražské restaurace Lokál U Bílé kuželky. Vítěz získává pivo na rok zdarma, možnost uvařit si vlastní várku piva s plzeňským sládkem Václavem Berkou, a především se zúčastní světového finále v čepování ležáku, které se uskuteční 5. října v Plzni.

Pokud jste zvědaví na talentované výčepní, navštivte je v jejich domovských restauracích. Nechat si od nich natočit pivo můžete také na letošním Pilsner Festu v Plzni.
 

Připravila Irena Vaňková
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč