Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Mistrovský kousek šéfkuchaře v restauraci La Bouchée

Mistrovský kousek šéfkuchaře v restauraci La Bouchée
sdílet:
Letos se Grand Restaurant Festival šíří z Prahy i do dalších měst. Labužníci v moravské metropoli Brně mohou zajít hodovat například do restaurace La Bouchée. Po celý měsíc můžete vybírat ze tří různých pokrmů, které ctí sezonu i umění šéfkuchaře.

Zajímavé delikatesy nejsou v La Bouchée ničím neobvyklým. Speciálně pro festivalový měsíc představí šéfkuchař Michal Hájek svůj mistrovský kousek: slávky připravené na ryzlinku s kořenovou zeleninou julienne a čerstvými bylinkami, podávané s francouzskou bílou bagetkou. Jako tradiční regionální pokrm připraví pomalu pečené biojehněčí s rozmarýnem. Chuť maminčiny kuchyně vám připomene králík na paprice. Ke každému chodu z festivalového menu můžete degustovat dvě různá vína a sami posoudit, které z nich se s vaším pokrmem lépe snoubí.

Festivalové menu

 

  • Slávky připravené na ryzlinku s kořenovou zeleninou julienne a čerstvými bylinkami, podávané s francouzskou bílou bagetkou

  • Biojehněčí z moravských Bílých Karpat pomalu pečené s čerstvým rozmarýnem, přelité vlastním demi-glace, položené na karotkovém pyré 

  • Králík dušený na sladké paprice se špetkou tymiánu, zjemněný smetanou, doplněný domácími krupicovými noky


Co: Speciální menu
Kdy: Od 15. ledna do 15. února 2011
Kde: La Bouchée, Údolní 33, Brno
Info: www.labouchee.cz

 

 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?
  • Zajímavosti

Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?

Jemné maso, delikátní chuť a nekonečné možnosti úpravy – pstruh patří mezi nejoblíbenější ryby v české kuchyni. A není divu: na másle s křupavou kůrčičkou, v krémových těstovinách nebo v asijském stylu? Možností je nespočet! Připravili jsme...