0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nejlepší bary má podle hlasujících Praha

Nejlepší bary má podle hlasujících Praha
sdílet:
Výsledky druhého ročníku soutěže o nejlepší český bar, Czech Bar Awards 2009, pořádané časopisem Barlife, jsou konečně na světě. Zatímco v případě restaurací (Maurerův výběr GRAND RESTAURANT 2010 se na pultech knihkupectví objeví 1. prosince) jsou tyto podle hlasujících z celého Česka, nejlepší bary má nejen podle poroty Praha. „Skvělé podniky se nacházejí i mimo hlavní město. V Praze je ale vysoká konkurence, která nutí majitele být originální a poskytovat nejvyšší kvalitu a servis,“ vysvětlil ředitel soutěže Martin Kraut.

Nejlepším café barem se stal Al Cafetero, kategorii nejlepšího design baru vyhrál Noodles, nejlepším cocktail barem je Bugsy’s, v kategorii nejlepšího hotelového baru zvítězil Cloud 9 v hotelu Hilton a nejlepším klubem zvolila veřejnost a porota SaSaZu. O finálovém pořadí a prvních místech ve všech pěti kategoriích rozhodovaly hlasy široké veřejnosti a soud odborníků, výsledky dnes vyhlásili organizátoři z gastronomického časopisu Barlife. Vítězství podniků z české metropole ve všech pěti kategoriích prý není pragocentrismus, ale spíše náhoda.

Nejdrív hodnotili návštěvníci, pak se opíjela porota

Volba nejlepších barů České republiky se konala ve dvou kolech. V prvním hlasovala veřejnost prostřednctvím internetu a SMS zpráv. „Celkem jsme obdrželi přes 4000 hlasů, což je více než dvojnásobek oproti loňskému premiérovému ročníku,“ uvedl Kraut. Finálovou pětici v každé kategorii tvořily čtyři podniky, které získaly nejvyšší počet hlasů od veřejnosti, a jeden bar, který nominoval organizátor. Ve druhém kole už porota složená z odborníků gastronomie a mixologie rozdělovala stupně vítězů. 

Porota rozhodně neudělovala místa od stolu, ale poctivě si všechny podniky prošla. Hodnotila mimo jiné úsměv a rychlost obsluhy a její chování k zákazníkům, čistotu podniku, a to zejména toalet, ale i prostoru před ním. Důležitým hlediskem byla kvalita podávaných nápojů a potravin a jejich úprava. Porotci sledovali také atmosféru a hodnotili i to, jestli v baru či klubu nehraje příliš hlasitě hudba.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit