0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nejlepší bary má podle hlasujících Praha

Nejlepší bary má podle hlasujících Praha
sdílet:
Výsledky druhého ročníku soutěže o nejlepší český bar, Czech Bar Awards 2009, pořádané časopisem Barlife, jsou konečně na světě. Zatímco v případě restaurací (Maurerův výběr GRAND RESTAURANT 2010 se na pultech knihkupectví objeví 1. prosince) jsou tyto podle hlasujících z celého Česka, nejlepší bary má nejen podle poroty Praha. „Skvělé podniky se nacházejí i mimo hlavní město. V Praze je ale vysoká konkurence, která nutí majitele být originální a poskytovat nejvyšší kvalitu a servis,“ vysvětlil ředitel soutěže Martin Kraut.

Nejlepším café barem se stal Al Cafetero, kategorii nejlepšího design baru vyhrál Noodles, nejlepším cocktail barem je Bugsy’s, v kategorii nejlepšího hotelového baru zvítězil Cloud 9 v hotelu Hilton a nejlepším klubem zvolila veřejnost a porota SaSaZu. O finálovém pořadí a prvních místech ve všech pěti kategoriích rozhodovaly hlasy široké veřejnosti a soud odborníků, výsledky dnes vyhlásili organizátoři z gastronomického časopisu Barlife. Vítězství podniků z české metropole ve všech pěti kategoriích prý není pragocentrismus, ale spíše náhoda.

Nejdrív hodnotili návštěvníci, pak se opíjela porota

Volba nejlepších barů České republiky se konala ve dvou kolech. V prvním hlasovala veřejnost prostřednctvím internetu a SMS zpráv. „Celkem jsme obdrželi přes 4000 hlasů, což je více než dvojnásobek oproti loňskému premiérovému ročníku,“ uvedl Kraut. Finálovou pětici v každé kategorii tvořily čtyři podniky, které získaly nejvyšší počet hlasů od veřejnosti, a jeden bar, který nominoval organizátor. Ve druhém kole už porota složená z odborníků gastronomie a mixologie rozdělovala stupně vítězů. 

Porota rozhodně neudělovala místa od stolu, ale poctivě si všechny podniky prošla. Hodnotila mimo jiné úsměv a rychlost obsluhy a její chování k zákazníkům, čistotu podniku, a to zejména toalet, ale i prostoru před ním. Důležitým hlediskem byla kvalita podávaných nápojů a potravin a jejich úprava. Porotci sledovali také atmosféru a hodnotili i to, jestli v baru či klubu nehraje příliš hlasitě hudba.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Kakao v kuchyni: Víme, jak vybrat to nejlepší
  • Suroviny

Kakao v kuchyni: Víme, jak vybrat to nejlepší

Když se před pěti sty lety  španělský dobyvatel Hernán Cortés vracel ze střední Ameriky, jedněmi z prvních suvenýrů, které s sebou do Evropy přivezl, byly kakaové boby. Jejich využití odkoukal od Aztéků. Ti kakao zpracovávali na...
Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč