Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nejlepší bary má podle hlasujících Praha

Nejlepší bary má podle hlasujících Praha
sdílet:
Výsledky druhého ročníku soutěže o nejlepší český bar, Czech Bar Awards 2009, pořádané časopisem Barlife, jsou konečně na světě. Zatímco v případě restaurací (Maurerův výběr GRAND RESTAURANT 2010 se na pultech knihkupectví objeví 1. prosince) jsou tyto podle hlasujících z celého Česka, nejlepší bary má nejen podle poroty Praha. „Skvělé podniky se nacházejí i mimo hlavní město. V Praze je ale vysoká konkurence, která nutí majitele být originální a poskytovat nejvyšší kvalitu a servis,“ vysvětlil ředitel soutěže Martin Kraut.

Nejlepším café barem se stal Al Cafetero, kategorii nejlepšího design baru vyhrál Noodles, nejlepším cocktail barem je Bugsy’s, v kategorii nejlepšího hotelového baru zvítězil Cloud 9 v hotelu Hilton a nejlepším klubem zvolila veřejnost a porota SaSaZu. O finálovém pořadí a prvních místech ve všech pěti kategoriích rozhodovaly hlasy široké veřejnosti a soud odborníků, výsledky dnes vyhlásili organizátoři z gastronomického časopisu Barlife. Vítězství podniků z české metropole ve všech pěti kategoriích prý není pragocentrismus, ale spíše náhoda.

Nejdrív hodnotili návštěvníci, pak se opíjela porota

Volba nejlepších barů České republiky se konala ve dvou kolech. V prvním hlasovala veřejnost prostřednctvím internetu a SMS zpráv. „Celkem jsme obdrželi přes 4000 hlasů, což je více než dvojnásobek oproti loňskému premiérovému ročníku,“ uvedl Kraut. Finálovou pětici v každé kategorii tvořily čtyři podniky, které získaly nejvyšší počet hlasů od veřejnosti, a jeden bar, který nominoval organizátor. Ve druhém kole už porota složená z odborníků gastronomie a mixologie rozdělovala stupně vítězů. 

Porota rozhodně neudělovala místa od stolu, ale poctivě si všechny podniky prošla. Hodnotila mimo jiné úsměv a rychlost obsluhy a její chování k zákazníkům, čistotu podniku, a to zejména toalet, ale i prostoru před ním. Důležitým hlediskem byla kvalita podávaných nápojů a potravin a jejich úprava. Porotci sledovali také atmosféru a hodnotili i to, jestli v baru či klubu nehraje příliš hlasitě hudba.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní
  • Zajímavosti

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní

Zbyla vám doma dýně, která čeká na svou poslední šanci zazářit? Proměňte ji ve voňavé dýňové donuty! Z jedné dýně tak zvládnete připravit nejen dýňovou polévku na zahřátí, ale i sladkou tečku, která elegantně uzavře dýňovou sezonu. ...
Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...