0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nejlepší kuchař Brazílie Alex Atala opět navštíví Prahu

Nejlepší kuchař Brazílie Alex Atala opět navštíví Prahu
sdílet:
Alex Atala své umění předvede v pražském hotelu Radisson SAS Alcron již dnes, 19.listopadu.

Degustační menu bude doplněno víny předních brazilských vinařů. Alexovu umění bude navíc předcházet volná degustace brazilských vín za osobní účasti vinařů v saloncích hotelu od 11:00 do 16:00.

Patronát nad touto akcí převzala její Excelence Ambasadorka Brazilské federativní republiky paní Leda Lucia Camargo.

Rezervace na večer plný vybraných lahůdek příjímá pan David Pátek, david.patek@radissonsas.com, tel :+420 603 198 445.
Rezervace na galaochutnávku příjímá pan Jan Kobylák, jan.cosmopolitan@nextra.cz, tel: +420 604 279 330

Menu
Welcome drink: Casa Valduga Espumante Brut

Jemná svíčková s řeřichou, hořkou čokoládou a uzenou solí (Filet curado, agriao e chocolate amargo ao sal defumad)
Boscato Cabernet Sauvignon Reserva

Houbové consommé s vůní Amazonie (Consome de cogumelos ao perfume da Amazônia)
Casa Valduga Espumante Blush
Kokosové risotto s olejem dende, mátou a řasou nori (Risotto líquido de coco com azeite de dende, menta e nori)
Panceri Chardonnay

Candát s černým kari, hráškem, consommé a citronovou trávou (Pikeperch ao curry negro com consome de ervilha torta e capim santo)
Miolo Pinot Noir Fortaleza do Seival

Pošírovaná foie gras v telecím vývaru se ztraceným vejcem (Foie gras pochet em caldo de carne com falso ovo)
Lidio Carraro Merlot Grande Vindima Vale dos Vinhedos

Žebírka ze selete ala Braz (Costelinha a Braz)
Salton Merlot Desejo

Koláč z brazilských ořechů se zmrzlinou z whisky, curry a čokolády (Torta de castanha do Pará com sorvete de whisky, curry e chocolate)
Don Laurindo Gran Reserva (80% Tannat, 20% Ancellotta)

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit