Menu pro Natašu Gollovou, restaurace Hansen, Brno (24.– 27. února 2012)
V brněnské restauraci Hansen připravili výběr jídel, na kterých by si pochutnala proslulá česká herečka Nataša Gollová. Ta byla zvyklá na šampaňské i kaviár, stejně tak si však pochutnala i na špekáčcích s chlebem. V Hansenu nabídnou například husí paštiku, sekané hlemýždě či dršťkovou polévku s domácí kmínovou houskou.
Info: www.hansen-restaurant.cz
Tradiční pivovarská zabijačka, Klášterní pivovar Strahov (25.–26. února 2012)
Existuje v zimě lepší spojení než zabijačková jídla a dobré pivo? Klášterní pivovar Strahov o tomto víkendu pořádá zabijačku, na které nebudou chybět jitrnice, tlačenky, škvarky, klobásy a další tradiční speciality a k tomu klášterní piva ze stálé i limitované nabídky. během zabijačky se bude čepovat speciál Sv. Norbert Golden Strong Ale 15°.
Info: www.klasterni-pivovar.cz
Dny peruánské kuchyně, hotel Hoffmeister, Praha (2. února–31. března 2012)
Peruánská kuchyně je plná zajímavých kombinací a chutí. V pražském hotelu Hoffmeister nabízí speciální nabídku pokrmů z Peru, mezi nimiž najdete i hovězí polévku se zeleninou a mlékem, chobotnici s černými olivami či roládu s mléčným karamelem.
Info: www.hoffmeister.cz