O víkendu ochutnejte jídlo podle filmové legendy

O víkendu ochutnejte jídlo podle filmové legendy
sdílet:
Máme pro vás gurmánské tipy pro následující dny. Dotkněte se hvězd nebo vyrazte na pivovarskou zabijačku.

Menu pro Natašu Gollovou, restaurace Hansen, Brno (24.– 27. února 2012)


V brněnské restauraci Hansen připravili výběr jídel, na kterých by si pochutnala proslulá česká herečka Nataša Gollová. Ta byla zvyklá na šampaňské i kaviár, stejně tak si však pochutnala i na špekáčcích s chlebem. V Hansenu nabídnou například husí paštiku, sekané hlemýždě či dršťkovou polévku s domácí kmínovou houskou.
Info: www.hansen-restaurant.cz

Tradiční pivovarská zabijačka, Klášterní pivovar Strahov (25.–26. února 2012)


Existuje v zimě lepší spojení než zabijačková jídla a dobré pivo? Klášterní pivovar Strahov o tomto víkendu pořádá zabijačku, na které nebudou chybět jitrnice, tlačenky, škvarky, klobásy a další tradiční speciality a k tomu klášterní piva ze stálé i limitované nabídky. během zabijačky se bude čepovat speciál Sv. Norbert Golden Strong Ale 15°.
Info: www.klasterni-pivovar.cz

Dny peruánské kuchyně, hotel Hoffmeister, Praha (2. února–31. března 2012)


Peruánská kuchyně je plná zajímavých kombinací a chutí. V pražském hotelu Hoffmeister nabízí speciální nabídku pokrmů z Peru, mezi nimiž najdete i hovězí polévku se zeleninou a mlékem, chobotnici s černými olivami či roládu s mléčným karamelem.
Info: www.hoffmeister.cz



Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit