Dnes se do Vsetína opět sjedou milovníci valašských tradic, aby vyhodnotili soutěž o nejlepší ‚hňápané zelé‘. Hodnotit se tradičně budou desítky vzorků kysaného zelí od majitelů z celého širokého okolí. Zelí budou chutnat a hodnotit všichni přítomní a ten, kdo navíc pozná vlastní vzorek, se stane ‚zelmajstrem‘. V programu nebude chybět ani ukázka šlapání zelí.
Akce se uskuteční v restauraci Moštárna na Jasence. „Začínáme ve 14.00 a hodnotit se bude přibližně 40 vzorků,“ poznamenala Alena Olšáková ze Spolku pro zachování valašských tradic. Do soutěže se přitom podle ní přihlásili výrobci domácího kysaného zelí nejen ze Vsetína a okolních obcí, ale také například až z Ostravy. K poslechu bude po celou dobu koštování hrát vsetínská kapela Dareband. Startovné a vstupné pro doprovod je 110 korun.