0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ochutnejte Slovensko v Českých Budějovicích

Ochutnejte Slovensko v Českých Budějovicích
sdílet:
V rámci tradičního festivalu Dny slovenské kultury v Českých Budějovicích si můžete užít nejen halušky a borovičku, ale i méně známá slovenská jídla. Festival se koná od 12. do 21. února.





Záměrem akce je přiblížit kulturu, folklor a umění obou zemí. Takže kromě ochutnávání slovenské kuchyně v restauraci Masné krámy, v hotelu Budweis, v Grand Hotelu Zvon a v hotelu  Gomel jsou na programu výstavy, divadelní představení, koncerty, autorská čtení nebo tradiční Radniční bál.

Zkuste oštěpek nebo šamorýnský rožeň

V hotelu Gomel se slovenského vaření ujme šéfkuchař Milan Kopták:„Slovenská kuchyně je u nás velice oblíbená, přesto si troufám tvrdit, že nepříliš známá. Kromě halušek a borovičky totiž nabízí spoustu dalších specialit a regionálních pokrmů. A právě ty bychom chtěli českým labužníkům přiblížit.“
V rámci Dnů slovenské kuchyně se tak na jídelníčku objeví například smažený oštěpek s brusinkami a bagetkou, kapustový list plněný mletým masem, šamorýnský rožeň s pečenou bramborou a brynzou nebo bratislavská morčecí prsa.

V úterý na masopust

Náměstí Přemysla Otakara II. bude v úterý 16. února od 15.30 patřit masopustní koledě v podání jihočeských národopisných souborů. Hostem je ľudová hudba Ponitran.

Kuchařské klání o nejlepší halušky

V hotelu Budweis se ve středu 17. února od 17 hodin utkají kuchaři v soutěži Haluškové preteky. Tohoto soutěžení se zúčastní i dvojnásobný mistr světa ve vaření halušek Marián Sekeli. K pojídání této lahůdky s brynzou bude hrát l’udová muzika z Podpoľania.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?
  • Jak na to

Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?

Stravujete se vegansky, ale nedokážete si představit snídani bez míchaných vajec? Ať už se snažíte omezovat příjem živočišných potravin nebo si jen chcete rozšířit jídelníček o nová jídla, tahle míchaná „vejce bez vajec“ prostě musíte...

Obchod Apetit