0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ochutnejte Slovensko v Českých Budějovicích

Ochutnejte Slovensko v Českých Budějovicích
sdílet:
V rámci tradičního festivalu Dny slovenské kultury v Českých Budějovicích si můžete užít nejen halušky a borovičku, ale i méně známá slovenská jídla. Festival se koná od 12. do 21. února.





Záměrem akce je přiblížit kulturu, folklor a umění obou zemí. Takže kromě ochutnávání slovenské kuchyně v restauraci Masné krámy, v hotelu Budweis, v Grand Hotelu Zvon a v hotelu  Gomel jsou na programu výstavy, divadelní představení, koncerty, autorská čtení nebo tradiční Radniční bál.

Zkuste oštěpek nebo šamorýnský rožeň

V hotelu Gomel se slovenského vaření ujme šéfkuchař Milan Kopták:„Slovenská kuchyně je u nás velice oblíbená, přesto si troufám tvrdit, že nepříliš známá. Kromě halušek a borovičky totiž nabízí spoustu dalších specialit a regionálních pokrmů. A právě ty bychom chtěli českým labužníkům přiblížit.“
V rámci Dnů slovenské kuchyně se tak na jídelníčku objeví například smažený oštěpek s brusinkami a bagetkou, kapustový list plněný mletým masem, šamorýnský rožeň s pečenou bramborou a brynzou nebo bratislavská morčecí prsa.

V úterý na masopust

Náměstí Přemysla Otakara II. bude v úterý 16. února od 15.30 patřit masopustní koledě v podání jihočeských národopisných souborů. Hostem je ľudová hudba Ponitran.

Kuchařské klání o nejlepší halušky

V hotelu Budweis se ve středu 17. února od 17 hodin utkají kuchaři v soutěži Haluškové preteky. Tohoto soutěžení se zúčastní i dvojnásobný mistr světa ve vaření halušek Marián Sekeli. K pojídání této lahůdky s brynzou bude hrát l’udová muzika z Podpoľania.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč