Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pátek v Brně? Ochutnejte česká vína bez chemie

Pátek v Brně? Ochutnejte česká vína bez chemie
sdílet:
Česká biovína stojí za pozornost. Na degustačním večeru v La Bouchée zjistíte, které vám chutná nejvíc.

Brněnská restaurace La Bouchée připravila na páteční večer degustaci českých biovín, která byla vybrána v soutěži Česká biopotravina roku 2011. Ochutnávku doplní drobná jídla inspirovaná francouzskou kuchyní.

Menu večera:

  • Hruška plněná pěnou ze sýra s modrou plísní
  • Concassée z rajských jablíček zjemněné bylinkovým crème fraîche
  • Tarte flambée
  • Pěna z uzeného lososa na bílém toastu zdobená čerstvým koprem
  • Variace francouzských u­zenin

Víno bez chemie


Biovína jsou zjednodušeně řečeno vína vyráběná z hroznů vinné révy, která je pěstována podle zásad ekologického zemědělství. Aby lahev dostala nálepku biovíno, musí se pěstitel a vinař vyvarovat použití herbicidů a konvenčních hnojiv. S pěstováním vína podle zásad ekologického zemědělství začali v podesátých letech minulého století ve Švýcarsku a Německu. Ke známým českým propagátorům patří Abrlovi z Pavlova, František Mádl z Velkých Bílovic a Vinselekt Rakvice Miloše Michlovského.

Co: Degustační večer s českými biovíny
Kdy: 2. března 2012
Kde: Restaurace La Bouchée, Údolní 33, Brno
Za kolik: 490 Kč
Info: www.labouchee.cz

 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín