0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pátek v Brně? Ochutnejte česká vína bez chemie

Pátek v Brně? Ochutnejte česká vína bez chemie
sdílet:
Česká biovína stojí za pozornost. Na degustačním večeru v La Bouchée zjistíte, které vám chutná nejvíc.

Brněnská restaurace La Bouchée připravila na páteční večer degustaci českých biovín, která byla vybrána v soutěži Česká biopotravina roku 2011. Ochutnávku doplní drobná jídla inspirovaná francouzskou kuchyní.

Menu večera:

  • Hruška plněná pěnou ze sýra s modrou plísní
  • Concassée z rajských jablíček zjemněné bylinkovým crème fraîche
  • Tarte flambée
  • Pěna z uzeného lososa na bílém toastu zdobená čerstvým koprem
  • Variace francouzských u­zenin

Víno bez chemie


Biovína jsou zjednodušeně řečeno vína vyráběná z hroznů vinné révy, která je pěstována podle zásad ekologického zemědělství. Aby lahev dostala nálepku biovíno, musí se pěstitel a vinař vyvarovat použití herbicidů a konvenčních hnojiv. S pěstováním vína podle zásad ekologického zemědělství začali v podesátých letech minulého století ve Švýcarsku a Německu. Ke známým českým propagátorům patří Abrlovi z Pavlova, František Mádl z Velkých Bílovic a Vinselekt Rakvice Miloše Michlovského.

Co: Degustační večer s českými biovíny
Kdy: 2. března 2012
Kde: Restaurace La Bouchée, Údolní 33, Brno
Za kolik: 490 Kč
Info: www.labouchee.cz
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč