0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pátek v Brně? Ochutnejte česká vína bez chemie

Pátek v Brně? Ochutnejte česká vína bez chemie
sdílet:
Česká biovína stojí za pozornost. Na degustačním večeru v La Bouchée zjistíte, které vám chutná nejvíc.

Brněnská restaurace La Bouchée připravila na páteční večer degustaci českých biovín, která byla vybrána v soutěži Česká biopotravina roku 2011. Ochutnávku doplní drobná jídla inspirovaná francouzskou kuchyní.

Menu večera:

  • Hruška plněná pěnou ze sýra s modrou plísní
  • Concassée z rajských jablíček zjemněné bylinkovým crème fraîche
  • Tarte flambée
  • Pěna z uzeného lososa na bílém toastu zdobená čerstvým koprem
  • Variace francouzských u­zenin

Víno bez chemie


Biovína jsou zjednodušeně řečeno vína vyráběná z hroznů vinné révy, která je pěstována podle zásad ekologického zemědělství. Aby lahev dostala nálepku biovíno, musí se pěstitel a vinař vyvarovat použití herbicidů a konvenčních hnojiv. S pěstováním vína podle zásad ekologického zemědělství začali v podesátých letech minulého století ve Švýcarsku a Německu. Ke známým českým propagátorům patří Abrlovi z Pavlova, František Mádl z Velkých Bílovic a Vinselekt Rakvice Miloše Michlovského.

Co: Degustační večer s českými biovíny
Kdy: 2. března 2012
Kde: Restaurace La Bouchée, Údolní 33, Brno
Za kolik: 490 Kč
Info: www.labouchee.cz
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit