0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Piccolo neexistuje!

Piccolo neexistuje!
sdílet:
Je možné změnit kávovou kulturu v Čechách a na Moravě?

Další pokus o kávovou osvětu u nás je tady. Internetová stránka Piccolo neexistuje! chce vymýtit nesprávné názvosloví a chybnou přípravu kávy. Už tedy žádná presa, presíčka ani piccola, ale jen správné espresso a kávové nápoje z něj odvozené. Za otevřenost a odvahu dáváme palec nahoru. A vám doporučujeme si web pozorně přečíst. Kávové nápoje a druhy přípravy káv jsou zde popsané velmi srozumitelně, přehledně a s parádními ilustracemi.

Za projektem Piccolo neexistuje! stojí Kávový klub.eu, který můžete znát díky kurzům domácí přípravy kávy. Baristé Zdeněk Smrčka a Adam Dvořák na nich ukazují, jak z čerstvě upražené a namleté kávy snadno vykouzlíte povzbuzující, a především chutný nápoj i u sebe doma.



Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit