Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pohádkový roastbeef s holandskou omáčkou

Pohádkový roastbeef s holandskou omáčkou
sdílet:
Vánoce jsou svátky nejen chutí, ale i klidu! Připravte si šťavnatý roastbeef, který se v troubě peče sám, zatímco vy si můžete sednout k oblíbené pohádce. A aby vás ze svátečního rozjímání nic nevytrhlo, servírujte jej s THOMY Holandskou omáčkou, kterou stačí jenom ohřát. A žili šťastně až do smrti!

DOBA PŘÍPRAVY: 30 MINUT
DOBA PEČENÍ: 150 MINUT

Ingredience

  • 400 g roastbeefu
  • 400 g brambor
  • 25 g másla
  • 2 snítky rozmarýnu
  • 3 stroužky česneku
  • 4 rajčata
  • 1 balení THOMY Holandská omáčka
  • Oregano a tymián
  • Sůl a čerstvě mletý pepř
  • Olivový olej
     

Příprava jídla

1 Troubu předehřejeme na 80 °C. Roastbeef osolíme a opepříme, přidáme tymián a vložíme do pekáče se dvěma nasekanými stroužky česneku. Zakápneme olivovým olejem.

2 Pečeme zhruba 2 hodiny. Poté roastbeef přikryjeme alobalem tak, aby nevychladl.

3 Mezitím oloupeme brambory a nakrájíme je na tenké proužky o tloušťce 0,5 cm. Propláchneme je vodou a rozložíme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme je v troubě předehřáté na 200–220 °C (záleží na typu trouby) po dobu zhruba 30 minut. Během pečení je promícháme, aby se opekly rovnoměrně.

4 Rajčata nakrájíme na poloviny a naskládáme je do zapékací mísy (nebo na plech) řezem dolů. Zakápneme je směsí olivového oleje, oregana, česneku, soli a pepře. Grilujeme v troubě několik minut.

5 Rozpalíme pánev, přidáme máslo a na něm roastbeef zprudka opečeme. Necháme několik minut odpočinout, a nakonec jej rozkrájíme na tenké plátky.

6 V menším hrnci ohřejeme THOMY Holandskou omáčku na ideální teplotu.

7 Maso servírujeme spolu s holandskou omáčkou, opečenými bramborami a grilovanými rajčaty. Dobrou chuť!

Související články

Apetit magazín