DOBA PŘÍPRAVY: 30 MINUT
DOBA PEČENÍ: 150 MINUT
Ingredience
- 400 g roastbeefu
- 400 g brambor
- 25 g másla
- 2 snítky rozmarýnu
- 3 stroužky česneku
- 4 rajčata
- 1 balení THOMY Holandská omáčka
- Oregano a tymián
- Sůl a čerstvě mletý pepř
- Olivový olej
Příprava jídla
1 Troubu předehřejeme na 80 °C. Roastbeef osolíme a opepříme, přidáme tymián a vložíme do pekáče se dvěma nasekanými stroužky česneku. Zakápneme olivovým olejem.
2 Pečeme zhruba 2 hodiny. Poté roastbeef přikryjeme alobalem tak, aby nevychladl.
3 Mezitím oloupeme brambory a nakrájíme je na tenké proužky o tloušťce 0,5 cm. Propláchneme je vodou a rozložíme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme je v troubě předehřáté na 200–220 °C (záleží na typu trouby) po dobu zhruba 30 minut. Během pečení je promícháme, aby se opekly rovnoměrně.
4 Rajčata nakrájíme na poloviny a naskládáme je do zapékací mísy (nebo na plech) řezem dolů. Zakápneme je směsí olivového oleje, oregana, česneku, soli a pepře. Grilujeme v troubě několik minut.
5 Rozpalíme pánev, přidáme máslo a na něm roastbeef zprudka opečeme. Necháme několik minut odpočinout, a nakonec jej rozkrájíme na tenké plátky.
6 V menším hrnci ohřejeme THOMY Holandskou omáčku na ideální teplotu.
7 Maso servírujeme spolu s holandskou omáčkou, opečenými bramborami a grilovanými rajčaty. Dobrou chuť!