Všichni, kteří se chtějí stát součástí pokusu o zápis do knihy rekordů, mají ještě šanci, stačí zaslat nebo přinést vzorek vlastnoručně vyrobeného kysaného zelí v lahvi o objemu 0,7 litru na adresu: Jagošova restaurace, Velká nad Veličkou 107, 696 74, a to nejpozději do 27. března 2009 do 22.00 hod. V den D, tedy v sobotu 28. března, už se bude jen a jen ochutnávat.
Veškeré vzorky budou hodnoceny nezávislou porotou – všemi návštěvníky, kteří se na košt přijedou podívat a kteří budou mít chuť okoštovat kysané zelí ze širokého okolí. O nezávislosti poroty hovoří i fakt, že se ještě nikomu nepodařilo své vítězství obhájit.
Zápolení o šampióna z řad kysaných zelí propukne v Jagošově restauraci ve Velké nad Veličkou krátce po poledni.
Více o Koštu kysaného zelá najdete v sekci akce & kurzy.