0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pokus o rekord se blíží, buďte u toho!

Pokus o rekord se blíží, buďte u toho!
sdílet:
Ve Velké nad Veličkou se chystá 10. ročník Koštu kysaného zelá. Místní obyvatelé se rozhodli přepsat dějiny, a tak se pokusí počtem vzorků o nový český rekord. Letošní jubilejní ročník proto bude plně pod dohledem delegovaného zástupce agentury Dobrý Den z Pelhřimova.

Všichni, kteří se chtějí stát součástí pokusu o zápis do knihy rekordů, mají ještě šanci, stačí zaslat nebo přinést vzorek vlastnoručně vyrobeného kysaného zelí v lahvi o objemu 0,7 litru na adresu: Jagošova restaurace, Velká nad Veličkou 107, 696 74, a to nejpozději do 27. března 2009 do 22.00 hod. V den D, tedy v sobotu 28. března, už se bude jen a jen ochutnávat.

Veškeré vzorky budou hodnoceny nezávislou porotou – všemi návštěvníky, kteří se na košt přijedou podívat a kteří budou mít chuť okoštovat kysané zelí ze širokého okolí. O nezávislosti poroty hovoří i fakt, že se ještě nikomu nepodařilo své vítězství obhájit.

Zápolení o šampióna z řad kysaných zelí propukne v Jagošově restauraci ve Velké nad Veličkou krátce po poledni.

Více o Koštu kysaného zelá najdete v sekci akce & kurzy.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit