0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Proč jsou mražené ryby lepší než chlazené

AD
homár
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Chlazená ryba je lepší než mražená… když žijete u moře a máte po ruce každodenně doplňovaný rybí trh. Ve střední Evropě nemáme ani moře, ani trhy s čerstvými rybami – čerstvé ryby si nejsnáze můžeme dopřát v podobě ryb zamražených bezprostředně po vylovení.  Na e-shopu BonFood.cz najdete výhradně je – bez přidané vody a chemie, od nejlepších rybářů.

Čtyři důvody, proč dát přednost mraženým rybám před chlazenými

  1.  Když jsou mořské ryby zpracovány a zmrazeny ihned po ulovení na moři, nedojde k nastartování bakteriologického rozkladu. Maso si zachová všechny důležité výživové hodnoty. A co je pro většinu z nás důležitější – po rozmrazení je konzistencí i chutí na stejné úrovni jako maso čerstvě ulovených ryb. Příklad z nabídky BonFood? Například filety z tresky Nutaaq® jsou zamražené a připravené k expedici už za 2 hodiny po ulovení. A podobné je to v případě všech dalších ryb na e-shopu – jsou zmražené ihned po ulovení na lodi jako čerstvé, a čerstvé tak zůstávají až do okamžiku, kdy si je doma připravíte.
  2.  Zásadní vliv na vysokou kvalitu mražených ryb mají nové technologie – ryby jsou dnes zmraženy velmi rychle (a tím pádem šetrně), konzistence masa zůstává pevná a křehká. Nemůže se stát, že by došlo například k potrhání svaloviny ledovými krystalky, které vznikají při mrazení ryb či jiného masa v domácích podmínkách a znehodnocují ho.
  3.  Mražené ryby jsou dostupné i mimo lovnou sezonu. A ta je někdy krátká, jako třeba v případě divokého lososa keta, který se jako čerstvý prakticky neobchoduje.
  4.  Čerstvé ryby jen těžko nakoupíte do zásoby, už za několik dnů jsou nepoživatelné a zdraví nebezpečné. Naopak ryby, které jsou zmražené jako čerstvé, vydrží při skladování v optimálním prostředí při správné teplotě i několik měsíců – a vy spotřebujete vždy právě jen tolik, kolik využijete.

rybí filé

Nejlepší způsob, jak si tato tvrzení ověřit „na vlastní chuť“? Objednejte na BonFood.cz. Nákup vám dovezou kamkoli v České republice – od Aše až po Břeclav. Doručení do práce? Žádný problém, na přání vám zapůjčí zálohovaný mrazicí box. V nabídce BonFood.cz najdete nejkvalitnější ryby, které jsou na trhu k dostání – bez přidané vody, chemie a konzervantů.

Co říkají zákazníci?

„Do chvíle, než jsem ochutnala ryby od vás, myslela jsem si, že všechny mražené ryby musí mít typickou rybí „vůni“ a maso blátivé konzistence. Jsme nadšeni, ryby voní! Maso je šťavnaté, přitom tužší konzistence. Ať to byly filety, nebo filé, oboje bylo skvělé!“

Rychlý nákup = slevy až 50 %

Ochutnáte? Nakupte hned! Na BonFood najdete velké předvánoční slevy – ušetříte až 50 %.

losos

Autor: Lucie Velek

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit