0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Proč jsou mražené ryby lepší než chlazené

AD
homár
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Chlazená ryba je lepší než mražená… když žijete u moře a máte po ruce každodenně doplňovaný rybí trh. Ve střední Evropě nemáme ani moře, ani trhy s čerstvými rybami – čerstvé ryby si nejsnáze můžeme dopřát v podobě ryb zamražených bezprostředně po vylovení.  Na e-shopu BonFood.cz najdete výhradně je – bez přidané vody a chemie, od nejlepších rybářů.

Čtyři důvody, proč dát přednost mraženým rybám před chlazenými

  1.  Když jsou mořské ryby zpracovány a zmrazeny ihned po ulovení na moři, nedojde k nastartování bakteriologického rozkladu. Maso si zachová všechny důležité výživové hodnoty. A co je pro většinu z nás důležitější – po rozmrazení je konzistencí i chutí na stejné úrovni jako maso čerstvě ulovených ryb. Příklad z nabídky BonFood? Například filety z tresky Nutaaq® jsou zamražené a připravené k expedici už za 2 hodiny po ulovení. A podobné je to v případě všech dalších ryb na e-shopu – jsou zmražené ihned po ulovení na lodi jako čerstvé, a čerstvé tak zůstávají až do okamžiku, kdy si je doma připravíte.
  2.  Zásadní vliv na vysokou kvalitu mražených ryb mají nové technologie – ryby jsou dnes zmraženy velmi rychle (a tím pádem šetrně), konzistence masa zůstává pevná a křehká. Nemůže se stát, že by došlo například k potrhání svaloviny ledovými krystalky, které vznikají při mrazení ryb či jiného masa v domácích podmínkách a znehodnocují ho.
  3.  Mražené ryby jsou dostupné i mimo lovnou sezonu. A ta je někdy krátká, jako třeba v případě divokého lososa keta, který se jako čerstvý prakticky neobchoduje.
  4.  Čerstvé ryby jen těžko nakoupíte do zásoby, už za několik dnů jsou nepoživatelné a zdraví nebezpečné. Naopak ryby, které jsou zmražené jako čerstvé, vydrží při skladování v optimálním prostředí při správné teplotě i několik měsíců – a vy spotřebujete vždy právě jen tolik, kolik využijete.

rybí filé

Nejlepší způsob, jak si tato tvrzení ověřit „na vlastní chuť“? Objednejte na BonFood.cz. Nákup vám dovezou kamkoli v České republice – od Aše až po Břeclav. Doručení do práce? Žádný problém, na přání vám zapůjčí zálohovaný mrazicí box. V nabídce BonFood.cz najdete nejkvalitnější ryby, které jsou na trhu k dostání – bez přidané vody, chemie a konzervantů.

Co říkají zákazníci?

„Do chvíle, než jsem ochutnala ryby od vás, myslela jsem si, že všechny mražené ryby musí mít typickou rybí „vůni“ a maso blátivé konzistence. Jsme nadšeni, ryby voní! Maso je šťavnaté, přitom tužší konzistence. Ať to byly filety, nebo filé, oboje bylo skvělé!“

Rychlý nákup = slevy až 50 %

Ochutnáte? Nakupte hned! Na BonFood najdete velké předvánoční slevy – ušetříte až 50 %.

losos

Autor: Lucie Velek

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč