0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Prvorepubliková česká kuchyně s Kluky v akci

Prvorepubliková česká kuchyně s Kluky v akci
sdílet:
27. září | Známá dvojka Filip Sajler a Ondřej Slanina opět rozjela své kurzy vaření. Kromě jiného se všem milovníkům kulinaření chystají představit lahůdky dávno zapomenuté i ty, na které si běžně netroufnete. „Najděte svou skrytou vášeň pro kulinářské umění! Já mám nejraději českou kuchyni, takže na kurzy Prvorepublikové české kuchyně a Úpravu sladkovodních ryb se obzvlášť těším,“  vzkazuje Ondřej Slanina, který za svého působení v Pražském kulinářském týmu získal mimo jiné ocenění na kuchařské olympiádě. Máte se tedy nač těšit.
Co: Prvorepubliková česká kuchyně
Kdy: Čtvrtek 27. září (délka kurzu je 3–4 hodiny)
Kde: Čerstvá škola vaření, Soukenická 4
Za kolik: Cena jednotlivého kurzu je 4900 Kč včetně DPH (v ceně je zahrnuto: suroviny na lekci vaření, nealko nápoje, víno)

Perlou české kuchyně jsou lahodné omáčky a šťávy, ze kterých se v letech totality stala obyčejná druhořadá jídla našich jídelen a závodních stravoven. Za první republiky byla ale tato klasická česká jídla chloubou kuchařského umění, které  vycházelo z poctivých vývarů, základních omáček, poctivých základů a profesního umu. Hosté tato jídla v nabídce restaurací stále postrádají. Pokud je však ochutnají připravená tak, jak si zaslouží –„poctivě a přesně“, stávají se bestsellery. A přesně takové bestsellery vás Kluci v akci naučí připravovat.

Na kurzech jsou k dispozici veškeré suroviny a vybavení, které jsou třeba k jednotlivým lekcím. Kurzy jsou určené pro maximálně osm osob, což zaručuje osobní přístup kuchařů Filipa a Ondřeje. V úvodu kurzu probíhá krátká teoretická část, poté začíná samotné vaření dle zaměření lekce. Jednotlivé chody si účastníci připraví sami pod vedením kuchařů, pak následuje ochutnávka. Tříhodinový kurz je zakončen certifikátem.
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit