Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Redakce doporučuje: české foodblogy

Redakce doporučuje: české foodblogy
sdílet:
Když mladé lidi baví vařit a dobře jíst.

Počet českých foodblogů, tedy těch, které se věnují jídlu, se rozrůstá závratným tempem. Představujeme vám další várku blogů, které nás v redakci zaujaly. Jsou výhradně od mladých autorů, kteří rádi vaří, navštěvují dobré restaurace a v kuchyni se nebojí experimentovat.

Snobka


Snobka je počin party mladých lidí, jejichž velkým koníčkem je dobře jíst, nacházet nové podniky a o své gurmánské zážitky se dělit s ostatními.  Nebojí se experimentovat a kvůli recenzi ochutnají i ty nejpálivější indické speciality. Ať už jsou v zahraničí, na jižní Moravě, nebo ve Špindlu, najdou si čas navštívit místní kavárnu nebo restauraci. V jejich archivu recenzí najdete takové skvosty, jako je pražské Sansho, slavná cukrárna Magnolia Bakery v New Yorku, španělská restaurace s mořským menu Yola-Berri nebo brněnské Coffee Fusion. Inspiraci, kam zajít na dobré jídlo, hledejte na www.snobka.cz.

 

GastroKritik


V redakci nás baví recenze blogu GastroKritik. Naposledy nás zaujal text, kde si dát v Praze nejlepší okurkovou limonádu. Kvůli okurkovému průzkumu neváhali gastrokritici navštívit podniky jako Ambiente Pizza Nuova, Café Colore, Orange Bar, Costa Coffee, Potrefená husa a farmářské trhy Náplavka. Je jasné, že pánové z GastroKritik berou své recenze velmi vážně a jsou ochotni celé dny hledat pro čtenáře tu nejlepší okurkovou limonádu. Také se nebojí kritizovat dvojí turistické ceny v českých restauracích. Další zábavné recenze si přečtěte na www.gastrokritik.cz.

 

 

Maškrtnica


Blog, který je sice v začátcích,ale už teď slibuje zajímavé čtení. Autorka blogu se zabývá pouze pečením. Sama říká, že na přípravu a zdobení cupcakes a makronek je příliš nešikovná, a proto se raději věnuje záhadám pečení domácího chleba, baget nebo ciderových koblih. Na blogu najdete podrobně zdokumentovanou přípravu všeho, co autorka připravuje, a podle jejích mistrných instrukcí upeče domácí chleba i úplný začátečník. Voňavé čtení najdete na www.maskrtnica.cz.

 

 

 

Připravila Irena Vaňková

 

 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Výzvu Sladké trojky vyhrál Harlekýn v podobě luxusního koláče
  • Tipy redakce

Výzvu Sladké trojky vyhrál Harlekýn v podobě luxusního koláče

Měkký kakaový korpus a spousta nadýchané šlehačky? To je tolik oblíbený dort Harlekýn. A právě ten byl tématem únorové výzvy Sladké trojky. My již známe vítěze a víme, jak se se zadáním popasovali naši čtenáři. Soutěž s finalisty...