0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Redakce doporučuje: české foodblogy

Redakce doporučuje: české foodblogy
sdílet:
Když mladé lidi baví vařit a dobře jíst.

Počet českých foodblogů, tedy těch, které se věnují jídlu, se rozrůstá závratným tempem. Představujeme vám další várku blogů, které nás v redakci zaujaly. Jsou výhradně od mladých autorů, kteří rádi vaří, navštěvují dobré restaurace a v kuchyni se nebojí experimentovat.

Snobka


Snobka je počin party mladých lidí, jejichž velkým koníčkem je dobře jíst, nacházet nové podniky a o své gurmánské zážitky se dělit s ostatními.  Nebojí se experimentovat a kvůli recenzi ochutnají i ty nejpálivější indické speciality. Ať už jsou v zahraničí, na jižní Moravě, nebo ve Špindlu, najdou si čas navštívit místní kavárnu nebo restauraci. V jejich archivu recenzí najdete takové skvosty, jako je pražské Sansho, slavná cukrárna Magnolia Bakery v New Yorku, španělská restaurace s mořským menu Yola-Berri nebo brněnské Coffee Fusion. Inspiraci, kam zajít na dobré jídlo, hledejte na www.snobka.cz.

GastroKritik


V redakci nás baví recenze blogu GastroKritik. Naposledy nás zaujal text, kde si dát v Praze nejlepší okurkovou limonádu. Kvůli okurkovému průzkumu neváhali gastrokritici navštívit podniky jako Ambiente Pizza Nuova, Café Colore, Orange Bar, Costa Coffee, Potrefená husa a farmářské trhy Náplavka. Je jasné, že pánové z GastroKritik berou své recenze velmi vážně a jsou ochotni celé dny hledat pro čtenáře tu nejlepší okurkovou limonádu. Také se nebojí kritizovat dvojí turistické ceny v českých restauracích. Další zábavné recenze si přečtěte na www.gastrokritik.cz.

Maškrtnica


Blog, který je sice v začátcích,ale už teď slibuje zajímavé čtení. Autorka blogu se zabývá pouze pečením. Sama říká, že na přípravu a zdobení cupcakes a makronek je příliš nešikovná, a proto se raději věnuje záhadám pečení domácího chleba, baget nebo ciderových koblih. Na blogu najdete podrobně zdokumentovanou přípravu všeho, co autorka připravuje, a podle jejích mistrných instrukcí upeče domácí chleba i úplný začátečník. Voňavé čtení najdete na www.maskrtnica.cz.

Připravila Irena Vaňková
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...
Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice
  • Tipy a triky

Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice

Poznejte s námi jeden ze symbolů Řecka –⁠ alkoholický nápoj ouzo (čti úzo) výjimečný svou lékořicovou chutí. Z čeho se ouzo vyrábí, jak ho správně pít a co je takzvaný ouzo efekt? ...
Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...

Obchod Apetit