0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Restaurace lákají na nová menu

Restaurace lákají na nová menu
sdílet:
Vánoční menu jsou dávno za námi a některé restaurace přicházejí s novinkami ve své nabídce. Restaurace Kampa Park připravila nové degustační menu, v hotelu Paříž si můžete dopřát staročeské porkmy z masa a ryb, hotel Hilton pořádá ochutnávku lanýžů a severoamerického hovězího, Hergetova Cihelna začíná s obědovými menu.
„Menu obměňujeme pravidelně, tentokrát to ale doznalo v Kampa Parku výraznějších úprav,“ říká šéfkuchař společnosti Marek Raditsch a dodává: „Cestovali jsme po nejlepších restauracích světa, jako jsou Per Se, Daniel, El Racó de Can Fabes a Steirereck, a z každé z nich jsme si vzali inspiraci, která se v novém menu promítne.“

Za cenu 1450 korun dostanete v Kampa Park jeden teplý a jeden studený předkrm, rybí a masový hlavní chod a dezert (například tuňákový tatarák s jikrami z mořských ježků, ústřicovým želé s mučenkou a marinovanou okurkou jako předkrm a jako hlavní chod jehněčí filety s artyčoky, hnědými žampiony, bylinkovými spaetzlemi se špenátem a omáčkou z červeného vína).

Na leden a únor připravil šéfkuchař restaurace hotelu Paříž Karel Hynek staročeské pokrmy z masa a ryb (v nabídce najdete například pečené kachní stehno v šouletu s cibulovou slámou nebo uzené filátko pstruha na listovém salátu s jablky a mandlemi s křenovým dresinkem).

O možnosti ochutnat černé lanýže a nejlepší severoamerické hovězí v Hiltonu najdete podrobnější informace zde.

Restaurant Oliva zařadil nově do stálé nabídky tygří krevety. Můžete si vybrat ze čtyř druhů úprav a za 690 korun pro osobu jich dostanete tolik, kolik zvládnete sníst.


Obědová menu

Novinkou v restauraci La Provence je expresní obědové menu. Během 45 minut dostanete hlavní chod a polévku nebo salát. Dáte za něj 135 až 165 korun.

Od poloviny ledna najdete nové položky také v menu podniku Hergetova Cihelna. V nabídce čekají třeba dýňové ravioli s mandlemi, hnědým máslem, piniovými oříšky a parmazánem, z české kuchyně pak kachní confit s křupavými bramborami, fazolovým ragú s kořenovou zeleninou a fíkovou omáčkou.

Hergetova Cihelna také nově uvede tříchodové obědové menu, za které dáte maximálně 515 korun.
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit