0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rytířské putování s vínem po hradech a zámcích

Rytířské putování s vínem po hradech a zámcích
sdílet:
Vinařské družstvo Templářské sklepy Čejkovice zahajuje pátý ročník akce Putování s Templáři. V letošní sezoně byly do programu poprvé zařazeny i biojarmarky.

Akce začne na Slovensku


Putování po českých a slovenských historických památkách odstartuje 22. a 23. května na slovenském hradě Červený Kameň. Až do října je připravena série skoro dvaceti akcí. 

Desátky na obnovu památek



V rámci hradních slavností, jarmarků a dalších dobových událostí představí rytířská družina pod vedením komtura Ekka vína z produkce Templářských sklepů Čejkovice. Po ukončení každé akce poputuje deset procent výdělku z prodeje, tedy jakási obdoba středověkého desátku, na obnovu hradů a zámků.

Putování s Templáři

  • 22.–23. 5. – Festival Červený Kameň – Slovensko, Červený Kameň
  • 29. 5. – Valdštejnské slavnosti – Jičín           
  • 2.–13. 6. – Liberecký jarmark – Liberec           
  • 17. 7. – Hodonín                        
  • 14. 8. – Jarmark Úštěk – Úštěk
  • 14.–15. 8. – Středověké slavnosti purkrabího Půty – hrad Loket
  • 28.–29. 8. – Dudácký festival Strakonice – Strakonice
  • 28.–29. 8. – Festival Děvín – Slovensko, Děvín
  • 10.–12. 9. – Pálavské vinobraní – Mikulov
  • 11. 9. – Hornické slavnosti – Sokolov
  • 12. 9. – Šlikovské slavnosti – Sokolov
  • 17.–18. 9. – Biojarmark ekofarem a Dožínkové slavnosti Praha, Středisko ekologické  výchovy hl. m. Prahy Toulcův dvůr
  • 25.–26. 9. – Litoměřické vinobraní – Litoměřice
  • 16.–17. 10. – Křivoklání – hrad Křivoklát

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit