Po přestávce tak dlouhé, že ani konce nešlo dohlédnout, znovu ožije nejznámější prvorepubliková cukrárna. Stejně jako kdysi Oldřich Nový či Ema Destinnová můžete i vy od soboty zase začít chodit na karamelový pohár, labutě z odpalovaného těsta či na mléčné koktejly.
Cukrárnu v cenné historické budově najdete jen 150 metrů od Václavského náměstí v Praze, ve Vodičkově ulici číslo 31. K dispozici budou všem mlsounům celá dvě patra, to třetí bude zasvěcené výrobě laskomin. Péct se bude podle tradičních receptur, dle moderních trendů i z vlastních kuchařek. Těšit se ale můžete i na 20 druhů výborné smetanové zmrzliny, jejíž receptura byla sestavena speciálně pro cukrárnu U Myšáka, na lanýžové dorty, pralinky i bonbony z vlastní produkce, mléčné koktejly či na kávu Piazza D’Oro.
Až budou vaše chuťové pohárky zaměstnané průzkumem Myšákových dobrot, zkuste věnovat pozornost interiéru cukrárny. Její rekonstrukce byla sice náročná, ale výsledek opravdu stojí za to. I pamětník by měl totiž problém rozeznat, co jsou původní prvky, co dokonalé repliky a co je vlastně nové.
Více o cukrárně i samotném cukráři, panu Františku Myšákovi, jste si mohli přečíst v listopadovém čísle Apetitu.