0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Slavná cukrárna U Myšáka zve opět na zákusky

Slavná cukrárna U Myšáka zve opět na zákusky
sdílet:
Po přestávce tak dlouhé, že ani konce nešlo dohlédnout, znovu ožije nejznámější prvorepubliková cukrárna. Stejně jako kdysi Oldřich Nový či Ema Destinnová můžete i vy od soboty zase začít chodit na karamelový pohár, labutě z odpalovaného těsta či na mléčné koktejly.

Po přestávce tak dlouhé, že ani konce nešlo dohlédnout, znovu ožije nejznámější prvorepubliková cukrárna. Stejně jako kdysi Oldřich Nový či Ema Destinnová můžete i vy od soboty zase začít chodit na karamelový pohár, labutě z odpalovaného těsta či na mléčné koktejly.

Cukrárnu v cenné historické budově najdete jen 150 metrů od Václavského náměstí v Praze, ve Vodičkově ulici číslo 31. K dispozici budou všem mlsounům celá dvě patra, to třetí bude zasvěcené výrobě laskomin. Péct se bude podle tradičních receptur, dle moderních trendů i z vlastních kuchařek. Těšit se ale můžete i na 20 druhů výborné smetanové zmrzliny, jejíž receptura byla sestavena speciálně pro cukrárnu U Myšáka, na lanýžové dorty, pralinky i bonbony z vlastní produkce, mléčné koktejly či na kávu Piazza D’Oro.

Až budou vaše chuťové pohárky zaměstnané průzkumem Myšákových dobrot, zkuste věnovat pozornost interiéru cukrárny. Její rekonstrukce byla sice náročná, ale výsledek opravdu stojí za to. I pamětník by měl totiž problém rozeznat, co jsou původní prvky, co dokonalé repliky a co je vlastně nové.

Více o cukrárně i samotném cukráři, panu Františku Myšákovi, jste si mohli přečíst v listopadovém čísle Apetitu.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit