0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Sobota se na PFF vyvedla!

Sobota se na PFF vyvedla!
sdílet:
Je skoro až s podivem, kolik se v Praze najde gurmánů, labužníků, milovníků dobrého jídla nebo alespoň zvědavých mlsných jazýčků. V pátek jich na Prague Food Festival přišlo i přes nepřízeň počasí téměř 3000, v sobotu už festivalový areál Mezi mosty doslova praskal ve švech. Počasí se trochu umoudřilo a počet návštěvníků se dle našich odhadů minimálně zdvojnásobil. Ve tři hodiny bylo plno, na chvíli se přestaly prodávat vstupenky a najít stánek bez fronty bylo zhola nemožné. Největší gastronomická párty jela na 200%!!!

Že je v areálu plno, bylo vidět i u našeho stánku Apetit. Zatímco v pátek jsme čokoládové muffiny museli málem vnucovat, v sobotu mizely rychleji než pára nad hrncem. Dostaveníčko si u nás kromě vás, čtenářů časopisu, dali i foodbloggeři, kteří si nad geniálním sifonovém mojitu z Bugsy's baru a nealkoholické infuzi maracuji a řapíkatého celeru vyměňovali zážitky z ochutnávek. Děkujeme všem, kdo se za námi zastavil na kus řeči, pro radu nebo s pochvalou. Moc rádi jsme vás viděli a doufáme, že i dnes se na nás přijdete podívat!  

Při sobotním průzkumu nabídky lahůdek se začalo ukazovat, kdo jsou naši největší favorité. Všichni jsme si zašli pro nášup Sahajdákových omáček (vařené hovězí se svíčkovou, rajskou, křenovou a znojemskou) a tataráku z tuňáka a pomalu vařeného bůčku do Alcronu. „Tuňákový tartar na chvíli došel,” podotýká Kateřina Švejdová. “Pak ale přivezli novou dávku, plus jako bonus lososový. Ale zůstala jsem u tuňáka, byl maličko jiné chuti než v pátek, ale stále perfektní,” pochvalovala si.  

Dnes se určitě vrátíme do Yasmin Noodles pro nášup nějakých těch nudlí a hlavně skvělých spišských pirohů plněných uzeným masem a kysaným zelím a asi se znovu ukážeme v Alcronu, přeci jen jsme ještě neochutnali jejich dezerty. Potkáte nás ale i v Aromi, na jejich bramborové gnocchi s mořskými plody se už moc těšíme!

Aktuální fotografie z Prague Food Festivalu si můžete prohlédnout na naší speciální příloze.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit