0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

SOL 2009: oslava olivového oleje

SOL 2009: oslava olivového oleje
sdílet:
Na začátek dubna se v italské Veroně chystá už 15. ročník mezinárodní výstavy zaměřené na extra panenský olivový olej. Vydáte-li se v období od 2. do 6. března do Itálie, poznáte olivový olej jako nezastupitelnou surovinu, proniknete do tajů jeho zpracování a objevíte nové trendy ve výrobě a prodeji. Souběžně s výstavou SOL proběhne mezinárodní soutěž vín Vinitaly.

Na programu bude kromě výměny profesních zkušeností a hledání nových výrobních a inovativních řešení také velké množství ochutnávek a kulinářských show.

V prostorách výstavního Sol Goloso Restaurantu budou každý den probíhat lekce vaření s extra panenským olivovým olejem a následné degustace vedené předními italskými šéfkuchaři. Chybět nebudou ani populární workshopy. Ty návštěvníkům nabídnou zajímavá talk show a veřejné debaty na zvolená témata.

Vítejte na neprobádaném území olivového oleje

Vrcholem pak bude vyhlášení výsledků prestižní mezinárodní soutěže o nejlepší extra panenský olivový olej SOL d´Oro. Do té bylo v loňském roce přihlášeno více než 230 vzorků z celého světa od Itálie přes Austrálii, Chile, Chorvatsko, Slovinsko až po Španělsko a Jižní Afriku.

Díky stále vzrůstajícímu zájmu musela pořadatelská správa Veronafiere opět navýšit kapacitu výstavních ploch, letos tedy budete mít k probádání úctyhodných 10 500 m2. Svou účast již potvrdili jak nejvýznamnější italské regiony, ve kterých se extra panenský olivový olej pěstuje a vyrábí, tak úspěšní lokální i zahraniční producenti.

Více na www.veronafiere.it/sol

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Dutch baby: Neodolatelná palačinka z trouby
  • Jak na to

Dutch baby: Neodolatelná palačinka z trouby

Vydatná snídaně, rychlá večeře nebo jednoduchý dezert? To je Dutch baby – palačinka z jedné pánve, která udělá parádu na každém stole. Není s ní skoro žádná práce, máte hned hotovo a hodí se na ni čerstvé ovoce s javorovým syrupem, ale i...

Obchod Apetit