0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

SOL 2009: oslava olivového oleje

SOL 2009: oslava olivového oleje
sdílet:
Na začátek dubna se v italské Veroně chystá už 15. ročník mezinárodní výstavy zaměřené na extra panenský olivový olej. Vydáte-li se v období od 2. do 6. března do Itálie, poznáte olivový olej jako nezastupitelnou surovinu, proniknete do tajů jeho zpracování a objevíte nové trendy ve výrobě a prodeji. Souběžně s výstavou SOL proběhne mezinárodní soutěž vín Vinitaly.

Na programu bude kromě výměny profesních zkušeností a hledání nových výrobních a inovativních řešení také velké množství ochutnávek a kulinářských show.

V prostorách výstavního Sol Goloso Restaurantu budou každý den probíhat lekce vaření s extra panenským olivovým olejem a následné degustace vedené předními italskými šéfkuchaři. Chybět nebudou ani populární workshopy. Ty návštěvníkům nabídnou zajímavá talk show a veřejné debaty na zvolená témata.

Vítejte na neprobádaném území olivového oleje

Vrcholem pak bude vyhlášení výsledků prestižní mezinárodní soutěže o nejlepší extra panenský olivový olej SOL d´Oro. Do té bylo v loňském roce přihlášeno více než 230 vzorků z celého světa od Itálie přes Austrálii, Chile, Chorvatsko, Slovinsko až po Španělsko a Jižní Afriku.

Díky stále vzrůstajícímu zájmu musela pořadatelská správa Veronafiere opět navýšit kapacitu výstavních ploch, letos tedy budete mít k probádání úctyhodných 10 500 m2. Svou účast již potvrdili jak nejvýznamnější italské regiony, ve kterých se extra panenský olivový olej pěstuje a vyrábí, tak úspěšní lokální i zahraniční producenti.

Více na www.veronafiere.it/sol

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč