Na programu bude kromě výměny profesních zkušeností a hledání nových výrobních a inovativních řešení také velké množství ochutnávek a kulinářských show.
V prostorách výstavního Sol Goloso Restaurantu budou každý den probíhat lekce vaření s extra panenským olivovým olejem a následné degustace vedené předními italskými šéfkuchaři. Chybět nebudou ani populární workshopy. Ty návštěvníkům nabídnou zajímavá talk show a veřejné debaty na zvolená témata.
Vítejte na neprobádaném území olivového oleje
Vrcholem pak bude vyhlášení výsledků prestižní mezinárodní soutěže o nejlepší extra panenský olivový olej SOL d´Oro. Do té bylo v loňském roce přihlášeno více než 230 vzorků z celého světa od Itálie přes Austrálii, Chile, Chorvatsko, Slovinsko až po Španělsko a Jižní Afriku.
Díky stále vzrůstajícímu zájmu musela pořadatelská správa Veronafiere opět navýšit kapacitu výstavních ploch, letos tedy budete mít k probádání úctyhodných 10 500 m2. Svou účast již potvrdili jak nejvýznamnější italské regiony, ve kterých se extra panenský olivový olej pěstuje a vyrábí, tak úspěšní lokální i zahraniční producenti.
Více na www.veronafiere.it/sol