0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Špilberk Food Festival. Delikatesy z rukou šéfkuchařů.

Špilberk Food Festival. Delikatesy z rukou šéfkuchařů.
sdílet:
Do třetice všeho dobrého se začátkem června bude v Brně konat gastronomický festival, který naváže na předchozí ročníky a opět nabídne to nejzajímavější a nejchutnější z jihomoravských podniků.

Letošní Špilberk Food Festival připadá na první červnový víkend. Navštívit ho můžete od pátku 6. do neděle 8. června 2014. Jak už název napovídá, hostí ho nejvýznamnější brněnská památka Špilberk. Starý hrad postavený na stejnojmenném kopci leží přímo ve středu města a tvoří jeho nepřehlédnutelnou dominantu. Špilberk na několik dní ožije díky kulinářskému umění nejlepších jihomoravských šéfkuchařů, kteří budou na nádvořích a terasách hradu servírovat vybrané delikatesy ze svých podniků. Přijďte na hostinu pod širým nebem s výhledem na moravskou metropoli a její okolí, nebudete zklamáni. 
 

Festivalové restaurace


Mistři svého oboru nabídnou mezinárodní speciality, tradiční českou kuchyni i lahodné dezerty. V nabídce budou takové pochoutky jako křepelka, čerstvé ústřice, daňčí hřbet, chřest v různých úpravách, steaky… Ze sladkostí se o přízeň gurmánů budou ucházet třeba čokoládová espuma či moučník s rebarborou a jahodami. Delikatesy doplní nespočet vzorků vín. Návštěvníci mohou posoudit snoubení vybraných nápojů a jídel. Řízené degustace povedou mistři sommeliéři a odborníci z oboru, kteří vysvětlí, jak víno správně ochutnávat, a návštěvníky zasvětí také do principů jeho pěstování a výroby.

 

 

Mistři svého oboru


Festival doplní cooking show známých gastronomických osobností. Své umění předvedou nesmlouvavý šéf Zdeněk Pohlreich, držitel michelinské hvězdy Stefano Ciotti, mistr molekulární kuchyně Petr Koukolíček či mixolog Achim Šipl, který se na podzim minulého roku stal mistrem světa v míchání nealkoholických koktejlů. Kulinářské studio Divoká vařečka se postará o celovíkendovou školu vaření, která bude probíhat přímo na hlavním pódiu.

Více z programu letošního Špilberk Food Festivalu najdete na www.spilberkfoodfestival.cz.

 

 

 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit