0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Steak z mečouna v restauraci Fluidum

Steak z mečouna v restauraci Fluidum
sdílet:
Vinohradská restaurace Fluidum připravila další večer s rybími pokrmy. Ochutnat můžete tentokrát mečouna, mořskou rybu, která je oblíbená pro své pevné a lahodné maso.

Zaujmout by vás mohly například kousky mečouna v krémové polévce z černého kořene. Tato lahodná zimní zelenina je vynikající jak syrová, tak tepelně upravená. V kuchyni má podobné využití jako chřest. Ničím nezkreslenou chuť masa z mečouna zakusíte v jednoduché steakové úpravě této ryby. Tu doplní jen brambůrky odrůdy ratte, které chutnají lehce po kaštanech, jsou olejnaté a po uvaření se nerozpadají. Jako příloha jsou proto naprosto delikatesní. Dejte si pět různých úprav rybího masa z mečouna v restauraci Fluidum.

Menu večera:

 

 

  • Carpaccio z mečouna s koriandrovým pestem a rukolou
  • Krém z černého kořene s kousky mečouna
  • Lilkovo-cuketové canneloni s tomatovým ragú a škrábaným mečounem
  • Mečoun pošírovaný v olivovém oleji s pyré z dýně Hokkaido, fava fazolkami, espuma z buffalo mozzarelly
  • Steak z mečouna s ratte brambůrkami s olivami
  • Čokoládové Mille feuille s malinovou omáčkou


Co: Speciální menu
Kdy: 9. března 2011 v 19 hodin
Kde: Restaurant Fluidum, Lucemburská 1497, Praha 3
Za kolik: 1190 Kč
Info: www.fluidumrestaurant.cz

 

 

 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč