Vinohradská restaurace Fluidum připravila další večer s rybími pokrmy. Ochutnat můžete tentokrát mečouna, mořskou rybu, která je oblíbená pro své pevné a lahodné maso.
Zaujmout by vás mohly například kousky mečouna v krémové polévce z černého kořene. Tato lahodná zimní zelenina je vynikající jak syrová, tak tepelně upravená. V kuchyni má podobné využití jako chřest. Ničím nezkreslenou chuť masa z mečouna zakusíte v jednoduché steakové úpravě této ryby. Tu doplní jen brambůrky odrůdy ratte, které chutnají lehce po kaštanech, jsou olejnaté a po uvaření se nerozpadají. Jako příloha jsou proto naprosto delikatesní. Dejte si pět různých úprav rybího masa z mečouna v restauraci Fluidum.
Menu večera:
- Carpaccio z mečouna s koriandrovým pestem a rukolou
- Krém z černého kořene s kousky mečouna
- Lilkovo-cuketové canneloni s tomatovým ragú a škrábaným mečounem
- Mečoun pošírovaný v olivovém oleji s pyré z dýně Hokkaido, fava fazolkami, espuma z buffalo mozzarelly
- Steak z mečouna s ratte brambůrkami s olivami
- Čokoládové Mille feuille s malinovou omáčkou
Co: Speciální menu
Kdy: 9. března 2011 v 19 hodin
Kde: Restaurant Fluidum, Lucemburská 1497, Praha 3
Za kolik: 1190 Kč
Info: www.fluidumrestaurant.cz