0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Švýcarský večer s raclette v restauraci Fluidum

Švýcarský večer s raclette v restauraci Fluidum
sdílet:
Jídlo pro zahřátí

Raclette je tradiční švýcarské jídlo a zároveň i stejnojmenný polotvrdý sýr z kravského mléka. Velký kulatý bochník sýra se zahřívá nad ohněm nebo speciálním přístrojem a rozměklý se servíruje spolu s tradiční přílohou, ke které patří brambory či čerstvá i nakládaná zelenina. Švýcarskou tradiční pochoutku můžete ochutnat ve středu 7. března ve vinohradské restauraci Fluidum. Veškeré suroviny si šéfkuchař nechal dovézt přímo ze Švýcarska. Jídlo doplní oblíbená švýcarská vína Fendant.

Menu podávané formou bufetu:

  • Sýr Raclette v průběhu celého večera, vařené brambůrky, nakládaná zelenina
  • Sušené maso Bundnerfleisch
Landjäger (lovecké klobásky), párky Cervelats, Merquez (jehněčí uzenina), Berner Zungenwurst (bernská jazyková klobása), Walliser Busstrockenwurst (walliská sušená ořechová klobása), Bauernspeck (sedlácký špek)

  • Teplé grilované klobásy Kalbbratwurst, Schweins Bratwurst  
  • Švýcarské dezerty a sladkosti

Co: Švýcarský večer s raclette
Kdy: 7. března 2012 od 19 hodin
Kde: Restaurant Fluidum, Lucemburská 1497, Praha 3
Za kolik: 995 Kč
Info: www.fluidumrestaurant.cz
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit