Jídlo pro zahřátí
Raclette je tradiční švýcarské jídlo a zároveň i stejnojmenný polotvrdý sýr z kravského mléka. Velký kulatý bochník sýra se zahřívá nad ohněm nebo speciálním přístrojem a rozměklý se servíruje spolu s tradiční přílohou, ke které patří brambory či čerstvá i nakládaná zelenina. Švýcarskou tradiční pochoutku můžete ochutnat ve středu 7. března ve vinohradské restauraci Fluidum. Veškeré suroviny si šéfkuchař nechal dovézt přímo ze Švýcarska. Jídlo doplní oblíbená švýcarská vína Fendant.
Menu podávané formou bufetu:
- Sýr Raclette v průběhu celého večera, vařené brambůrky, nakládaná zelenina
- Sušené maso Bundnerfleisch Landjäger (lovecké klobásky), párky Cervelats, Merquez (jehněčí uzenina), Berner Zungenwurst (bernská jazyková klobása), Walliser Busstrockenwurst (walliská sušená ořechová klobása), Bauernspeck (sedlácký špek)
- Teplé grilované klobásy Kalbbratwurst, Schweins Bratwurst
- Švýcarské dezerty a sladkosti
Co: Švýcarský večer s raclette
Kdy: 7. března 2012 od 19 hodin
Kde: Restaurant Fluidum, Lucemburská 1497, Praha 3
Za kolik: 995 Kč
Info: www.fluidumrestaurant.cz