0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tipy na víkend 3.–4. 11.

Tipy na víkend 3.–4. 11.
sdílet:
Tento víkend se vydejte na čokoládu do Ostravy, na zámek Loučeň za zvěřinou, do Kunratic za džemem, do Pecínova na zabijačku, v Praze na šampaňské a po celém Česku k rybníku pro kapra.

Čokoládový festival v Ostravě

2.–4. 11., pátek 14.00–18.00, sobota 10.00–18.00, neděle 10.00–17.00, Výstaviště Černá Louka

Jestliže milujete čokoládu, nesmíte tento víkend chybět v Ostravě. Čokoládový festival slibuje ochutnávky, ukázky práce s čokoládou, workshopy, výstavu historie čokolády a mnoho stánků, kde si tuto sladkou i hořkou pochoutku budete moci vychutnat v mnoha podobách.

Vstup: 60 Kč, snížené 40 Kč, děti do 6 let zdarma

 

Slavnosti sv. Huberta

3. 11., zámek Loučeň

Zvěřinové hody vás čekají na zámku Loučeň při příležitosti svátku patrona myslivců a lovců, svatého Huberta. Lahodné chody z jelena, daňka, kance nebo bažanta budou mít na menu obě zámecké restaurace. Navíc je v rámci Svatohubertské slavnosti na zámku Loučeň ve spolupráci s Českomoravskou mysliveckou jednotou a časopisem Myslivost připraven bohatý program, v němž nebudou chybět například ukázky výcviku loveckých psů a dravých ptáků nebo koncert lovecké hudby.

Vstup: 200 Kč, snížené 160 Kč, rodinné 600 Kč

 

Kunratická jamparáda

3. 11., 15.00–17.00, Kunratice, Liberecký kraj, Kulturní dům Kunratice

Až 536 vzorků džemů a marmelád od 162 soutěžících budete moci ochutnat při vyhlašování výsledků soutěže Kunratická jamparáda. Zúčastnit se soutěže o tu nejlepší zavařeninu mohl každý, kdo do 15. října donesl nebo zaslal soutěžní vzorek do Kunratic na Frýdlantsku. Která z nich zvítězí v jedné z 35 kategorií, se dozvíte už tuto sobotu.

Vstup: info na místě

 

Pecínovská zabijačka

3. 11., 12.00–18.00, Pecínov 1, Středočeský kraj, Dvůr Pecínov

Vepřové i jehněčí dobroty si vychutnáte ve Dvoře Pecínov, zrekonstruovaném historickém špýcharu. Děti se budou moci povozit na koních z místních stájí a dospělé rozveselí pivo i víno.

Vstup: 450 Kč s neomezenou konzumací

 

Grand Jour de Champagne

4.–11. 11., Praha, Velvyslanectví Francouzské republiky a vybrané restaurace

Od neděle 4. 11. do neděle 11. 11. nastane v Praze svátek pro milovníky šampaňského. Festival Grand Jour de Champagne nabídne ochutnávky raritních a unikátních šarží tohoto ušlechtilého nápoje, včetně archivních ročníků, párování šampaňského s plody moře, asijskou kuchyní nebo lanýžovým menu. Mimořádným zážitkem bude banket na francouzské ambasádě v podání dvouhvězdičkového michelinského šéfkuchaře Glenna Viela, kde se ke každému chodu servíruje jiný typ šampaňského. Svá vína na festivalu představí velké domy i menší, ale o to zajímavější značky.

Vstup: program, vstupné na jednotlivé akce a rezervace na www.champagne-grandjour.cz/

 

Výlovy rybníků

I tento víkend si můžete nakoupit čerstvé ryby přímo při výlovu. České a moravské rybníky neoplývají jen kapry, seženete i amura, štiku nebo sumce.

Netínský rybník, 2. 11., Netín, Ždársko

Rybník Bartošovický dolní, 3. 11., Bartošovice, Poodří

Vyžlovský rybník, 3. 11., Vyžlovka, Praha-východ

Rybník Březovka, 3. 11., Ašsko

Rybník Zrcadlo, 3.–4. 11., Mlýnec u Kopidlna, Jičínsko

 

 

 

 

Autor: Lucie Velek

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč