0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tipy na víkend 4.–5. 5. 2019

food festival
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Pro krásné nádobí, dřevěné hračky a loutky a hlavně kuchařky Apetitu se vydejte do Berouna, za velkomoravskými velmoži a kupci vyrazte do Modré u Velehradu, zaběhejte si u Kostelce nad Černými lesy, v Hradci Králové si pochutnejte na pouličních dobrotách, Česko ochutnejte ve Veveří a do historie se vraťte na zámku ve Žlebech.

Jarní hrnčířské a řemeslné trhy Beroun

4.–5. 5., sobota 8.00–18.00, neděle 9.00–17.00, Beroun, Husovo náměstí
Přijďte za námi na Jarní hrnčířské a řemeslné trhy do Berouna. U stánku časopisu Venkov a styl si můžete zakoupit kuchařky z edice Apetit za výhodné ceny. Na slavných berounských Hrnčířských trzích navíc nenajdete jenom keramiku, věnují se i dalším řemeslům a tématem letošních jarních trhů jsou dřevěné loutky a hračky. Kromě dárků pro děti tam pořídíte i krásné věci do domácnosti od nádobí (samozřejmě keramického, ale i cínového, smaltovaného či dřevěného) přes textil až po svíčky ze včelího vosku či rukodělná mýdla.

  • Vstup: volný

Trh Moravanů a Den pratura

4. 5., 10.00–18.00, Modrá u Velehradu, Archeoskanzen a Živá voda Modrá
Zažít den ve Velkomoravské říši s dobovým jarmarkem, ochutnávkou starých odrůd vína či se dozvědět, jakými stezkami k nám putovalo právě víno a další zboží za časů Cyrila a Metoděje, se vydejte do na Trh Moravanů do Archeoskanzenu Modrá. Odtud je jen krok do centra Živá voda, kde vás pod názvem Den pratura čeká pokračování akce – těšte se na prodej rybích specialit, vycházku po pratuří stezce či polotmavou třináctku Pratur.

  • Vstup: info na místě

historický běh

Černokostelecká desítka

4. 5., start závodu 10.30, prezentace závodníků a výdej čísel 9.30–10.15, Kostelec nad Černými lesy, Černokostelecký pivovár a okolí
Teprve během je žízeň krásná – takové je motto akce, která kombinuje sport s pivním požitkem. Pokud holdujete běhu i pivu, vydejte se do Kostelce nad Černými lesy, kde můžete v lesích v okolí městečka uběhnout závod na 10 kilometrů a potom se zaslouženě osvěžit v místním Černokosteleckém pivováru. Pokud máte raději než běh staré motocykly a vlastníte veterána československé výroby, přijeďte do Kostelce na Černokostelecké padesátky.

  • Vstup: startovné 50 Kč při registraci předem, 100 Kč na místě, registrace zde

Hradecké nábřeží gurmánů

4. 5., 10.00–18.00, Hradec Králové, Smetanovo nábřeží
Pokud se v sobotu ocitnete v Hradci Králové, nevynechejte setkání milovníků pouličního občerstvení. Streetfoodový festival tohoto rozsahu se ve městě koná dvakrát ročně a jeho májová edice nese název Chuť jara.

  • Vstup: zdarma

Ochutnej Česko na Veveří

4. 5., 10.00–18.00, Státní hrad Veveří
Ochutnat desítky pokrmů a nápojů ze všech koutů Čech a Moravy budete moci na hradě Veveří. Kromě jarmarku, kde budou svou produkci nabízet výrobci dobrot, vinaři i minipivovary, vás čeká kuchařská show, workshop výroby domácích paštik, soutěž ve škrábání brambor nebo soutěž jedlíků. Zakoupíte-li si na hradě špekáček, můžete si ho na místě hned opéci. K zapůjčení budou i piknikové deky.

  • Vstup: 130 Kč, snížené 50 Kč

historické vaření

Oživená kuchyně na zámku Žleby

4.–5. 5., 9.00–16.00, Státní zámek Žleby
Potkat kuchtíky a kuchtičky, kteří se činí v zámecké kuchyni, a ochutnat plody jejich práce můžete tento víkend na romantickém zámku ve Žlebech v rámci prohlídky s oživenou historií.

  • Vstup: I. prohlídkový okruh s oživenou kuchyní 170 Kč, snížené 130 Kč, děti do 6 let zdarma
Autor: Lucie Velek

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit