Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tříkrálové tradice v evropské kuchyni

Tříkrálové tradice v evropské kuchyni
sdílet:
Zlato, kadidlo a myrhu dostal Ježíšek od tří králů jako dárek 6. ledna. Tento den je v některých evropských zemích vnímán jako zakončení vánočních oslav, uklízí se vánoční výzdoba a je to také poslední příležitost pro sváteční mlsání.

Ve Španělsku v tyto dny probíhají velkolepé oslavy, dárky jim totiž nenosí Ježíšek, ale právě tři králové. Každým větším městem jde procesí tři králů, kteří rozhazují bonbony do davu. Španělé si v tuto dobu nejvíce pochutnávají na marcipánových figurkách.

V Německu se na den Tří králů peče sváteční dort, který by v Čechách připomínal vánočku. Sváteční hostina se opakuje i například ve Francii, kde tento den patří tradičně dětem. Klasickou dobrotou, která se na tento svátek peče, je pak ořechový dort zvaný Galette de Rois. V něm se ukrývá zapečená figurka. A dítě, které ji najde, se pro ten rok stává králem. Upečte si také tříkrálový koláč podle našeho receptu.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč