0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Udělejte si pořádek v lednici

Udělejte si pořádek v lednici
sdílet:
Ledničku má doma každý, ale ne každý v ní umí potraviny správně uskladnit. Věděli jste, že v běžné ledničce bývají teplotní rozdíly až 6 stupňů? A zatímco zelenina ztrácí při příliš nízké teplotě vitamíny, uzeniny se vám mohou na teplejších místech zkazit. Nejvyšší čas na generální úklid lednice!

Kam se zeleninou a masem?

Ovoce a zeleninu skladujte v nejnižších přihrádkách, od zbytku lednice bývají oddělené skleněnou deskou, a proto se tu drží teplota kolem osmi stupňů. A při skladování ovoce mějte na paměti, že banány, mango a ananas do ledničky nepatří! Maso, ryby a uzeniny skladujte hned nad přihrádkami na ovoce a zeleninu, v nejnižší části ledničky. Studený vzduch totiž klesá dolů, a proto je v této části lednice teplota nejnižší – kolem dvou stupňů.

Co na dveře a do zbytku lednice?

V přihrádkách na dveřích je mnohem větší teplo než ve vlastní ledničce, proto je ideální na skladování másla, nápojů, vajíček a omáček. Ve střední části lednice je dostatečně chladno na uskladnění jogurtů, tvarohů a sýra. Polotovary jako pizzu skladujte v nejvyšší části.

Nepodceňujte obaly

Mikroorganismy, například plíseň či kvasinky, mají u správně uskladněného jídla menší šanci, mějte ale na paměti, že stejně důležitý jako teplota je i vhodný obal, ten totiž brání rozšiřování choroboplodných zárodků. Navíc nejrůznější skleněné či porcelánové nádoby, igelitové či papírové pytlíky a fólie brání vysušování a změnám chuti.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč