0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

V Itálii stahují z obchodů modrou mozzarellu

V Itálii stahují z obchodů modrou mozzarellu
sdílet:
Přes 70 000 kuliček mozzarelly muselo být staženo z prodeje. Sýr totiž po otevření modrá a v Itálii si už vysloužil přezdívku šmoulí mozzarella.

Toho, že mozzarella po otevření modrá, si všimla majitelka obchodu v Turíně a informovala příslušné úřady. Sýr byl okamžitě stažen z prodeje a vzorky byly ihned poslány k expertize kvůli obavám z toxické kontaminace.

První testy Istituto Zooprofilattico delle Venezie odhalily, že viníkem je zřejmě bakterie, která se dostala do sýra během poslední fáze výroby.

Závadná mozzarella, která patří mezi tradiční symboly italské kuchyně, byla vyrobena v Německu pro italskou společnost. Ta sýr následně distribuuje do supermarketů na severu země. Ani jedna z firem nebyla jmenována. Státní zástupce Raffaele Guariniello, který vede vyšetřování, by rád rozšířil obvinění italského distributora také o německého výrobce.

Paolo Russo, předseda sněmovní zemědělské komise, si posteskl, že „od modré mozzarelly přes mléko s melaminem, nekvalitní rajčata v konzervě z východní Asie na obalu falešně uvedená jako italská až po olivové oleje bůhví odkud je vidno, že italské zemědělství zřejmě už nic neprodukuje“.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit