Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Víno v klášteře? Proč ne!

Víno v klášteře? Proč ne!
sdílet:
14. srpna | Klášter řádu svaté Voršily v Kutné Hoře se může pochlubit nejen možností prohlídky kláštěra, ale take degustací místního vína. Vinné sklepy Kutná Hora, s. r. o., je mladá rodinná společnost, která se pokouší obnovit tradici pěstování vinné révy na Kutnohorsku. To má v tomto kraji dlouholetou tradici – první zmínky o zdejším vinařství pocházejí už z roku 1101, jak se píše v Kosmově kronice. Zdejší víno vyniká svou odrůdovostí, nezaměnitelným buketem, je minerální a kořenité. Nejlépe se zde daří odrůdám Müller Thurgau, Chardonnay a Tramín červený, z modrých odrůd pak Svatovavřineckému a Rulandskému modrému.

Co: Ochutnávka vín při prohlídce Kláštera řádu sv. Voršily
Kdy: Pátek 14. 8. 2009 od 18 hodin
Kde: Klášter řádu sv. Voršily, Kutná Hora
Vstupné: 175 Kč
Info: : http://www.kutnohorskeleto.cz

 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní
  • Zajímavosti

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní

Zbyla vám doma dýně, která čeká na svou poslední šanci zazářit? Proměňte ji ve voňavé dýňové donuty! Z jedné dýně tak zvládnete připravit nejen dýňovou polévku na zahřátí, ale i sladkou tečku, která elegantně uzavře dýňovou sezonu. ...
Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...