0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vychutnejte si kozla z nového rohatého půllitru

Vychutnejte si kozla z nového rohatého půllitru
sdílet:
Na přehlídce světového designu Designblok 2009, který o víkendu v Praze skončil, představil český designér Jan Čapek svůj nejnovější produkt – Kozlův rohatý půllitr. Pivní sklenice je výjimečná nejen svým designem, ale i výrobní technologií, díky které je půllitr až o třetinu lehčí než běžné pivní sklenice. Rohatého půllitru  je jen 50 000 kusů, jeden z nich můžete vyhrát v soutěži, kterou pro vás Kozel připravil.

„Velkopopovický Kozel je bezesporu jedna z nejtradičnějších značek na trhu, a i nový design sklenice tomu odpovídá. Buclatý tvar těla je umocněn výrazným otevřeným uchem, které symbolizuje kozlí roh. Tento soudkovitý profil, ač typicky pivařský a historií prověřený, dnes prakticky vymizel. I proto se k němu vracíme,“ vysvětlil vznik půllitru jeho autor, designér Jan Čapek. Vývoj sklenice byl technicky náročný a kompletní proces od pilotních návrhů po sériovou výrobu trval téměř dva roky.

Jeden z originálních půllitrů můžete získat při zakoupení 40 piv Velkopopovický Kozel světlý, černý, 11° medium nebo premium. „Stačí, když na naši adresu zašlou symboly z podzátek, a my jim sklenici doručíme na jejich adresu. Kromě sklenic se soutěží i o víkend ve sklárně, kde si výherci budou moci vyfouknout vlastní půllitr,“ vysvětlil brand manager Velkopopovického Kozla Luděk Baumruk.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit