0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vyrazte na masopust

Vyrazte na masopust
sdílet:
Tento a příští víkend patří na mnoha místech masopustním oslavám a vepřovým hodům. Podívejte se, kam to máte nejblíž.

Folklorní soubor Mladina v rámci festivalu Smetanovské dny pořádá masopustní pochod a hodování v Plzni v sobotu 6. února. 

Soutěž o nejlepší valašskou klobásu a tlačenku

Soutěže O nejlepší valašskou klobásku a tlačenku letos opět doprovodí masopust, který se koná 6. února ve Valašském muzeu v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm. Skanzen při té příležitosti ožije lidovými obyčeji, masopustními obchůzkami, písněmi a lidovými maskami. K mání bude vše, co k takzvanému končinovému veselí patří: koblihy, zhřívanice, zabíjačka i slivovice.

Ve

přové hody v Českém Krumlově


V Českém Krumlově probíhá několik masopustních akcí současně. Je jen na vás, zda se necháte zlákat domácí zabijačkou v Pivovarské zahradě, kde můžete ochutnávat dobroty z vepřového po celou sobotu 13. února.  Další zabijačku s masopustní zábavou a rautem připravili v restauraci Krumlovský mlýn. V úterý 16. února půjde městem slavnostní průvod.


Na fašank do Strání

Fašank ve Strání začíná už v pátek 12. února. V sobotu 13. února si můžete prohlédnout ukázky řemeslné výroby a hlavně se vypravit na zabíjačku k Zámečku ve Strání. Celé odpoledne tady doprovodí domácí i zahraniční folklorní soubory a večer zábava pokračuje besedou u cimbálu. Neděle patří dětem a fašankovému karnevalu, po něm následuje ‚košt vína při muzice‘. Fašank zde trvá až do úterý.

V Praze se bude porážet prase v Pařížské ulici

Hotel InterContinental oživuje v sobotu 13. února masopustní tradici v samém centru Prahy. Kuchaři restaurace Zlatá Praha ve spolupráci s řeznictvím U Dolejšů připraví typické vepřové speciality. 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit