Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Tříkrálové tradice v evropské kuchyni

Tříkrálové tradice v evropské kuchyni

Zlato, kadidlo a myrhu dostal Ježíšek od tří králů jako dárek 6. ledna. Tento den je v některých evropských zemích vnímán jako zakončení vánočních oslav, uklízí se vánoční výzdoba a je to také poslední příležitost pro sváteční mlsání.
5. 1. 2010 | Autor: redakce Apetitu

Ve Španělsku v tyto dny probíhají velkolepé oslavy, dárky jim totiž nenosí Ježíšek, ale právě tři králové. Každým větším městem jde procesí tři králů, kteří rozhazují bonbony do davu. Španělé si v tuto dobu nejvíce pochutnávají na marcipánových figurkách.

V Německu se na den Tří králů peče sváteční dort, který by v Čechách připomínal vánočku. Sváteční hostina se opakuje i například ve Francii, kde tento den patří tradičně dětem. Klasickou dobrotou, která se na tento svátek peče, je pak ořechový dort zvaný Galette de Rois. V něm se ukrývá zapečená figurka. A dítě, které ji najde, se pro ten rok stává králem. Upečte si také tříkrálový koláč podle našeho receptu.

REKLAMA

Přidat komentář