Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Seriál o mase: Hovězí oháňka

Seriál o mase: Hovězí oháňka

Jde sice jen o kus ocasu, ale uvaříte z něj ten nejlepší vývar, jaký si dovedete představit. A nabídnout toho umí ještě mnohem víc!
20. 12. 2011 | Autor: redakce Apetitu

Hovězí nebo také volská oháňka začíná na konci hřbetu za květovou špičkou. Díky svým unikátním vlastnostem si našla stálé místo v kuchyních opravdových znalců – od šéfkuchařů luxusních restaurací až po babičky ze Šumavy. Díky krátkým svalovým vláknům a spoustě kolagenu se maso jen rozplývá. Oháňku si proto nejlépe vychutnáte jen tak – vařenou, podávanou s oblíbenou hořčicí, křenem a s chlebem. Skvělá je také jako základ dokonalého hovězího vývaru, obrané vařené maso se hodí do nádivky nebo ji můžete připravit na červeném víně.

Rady, jak oháňku koupit a co z ní uvařit, najdete v lednovém Apetitu.

REKLAMA

Přidat komentář