Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tipy na víkend 21.–22. 7.

Tento víkend se vydejte za meruňkami na Moravu, do Krkonoš vyrazte na kyselo a v pražské Botanické zahradě se pusťte za medem. Život na zámku můžete doslova ochutnat ve Žlebech a na asijské dobroty si skočte do bývalého Trojského pivovaru v Praze.
18. 7. 2018 | Autor: redakce Apetitu

Krkonošská kuchyně

21. 7., 12.00–20.00, Rokytnice nad Jizerou, Dolní náměstí

Kyselo, houbovec, zvěřinový guláš, chlupaté i borůvkové knedlíky a další dobroty z krkonošské kuchyně pro vás nachystali na stejnojmenném festivalu v Rokytnici nad Jizerou. Kromě místních pochoutek se můžete těšit na divadelní a hudební vystoupení. Pro děti jsou připraveny dílničky, historický kolotoč nebo malování na obličej. Zdatnější jedinci si mohou závodně vyběhnout do vrchu při 21. ročníku Horského běhu na Dvoračky, ostatní jim budou fandit.

Vstup: zdarma

Meruňkobraní Miroslav

21. 7., 9.00–22.00, Miroslav, centrum města a zámek

Na spoustu hudby – například Hradišťan s Jiřím Pavlicou, cimbálovku a další –, historický průvod, výstavu traktorů, prohlídku zámku nebo na ochutnávku vín místních vinařů se můžete těšit na Meruňkobraní s Jarmarkem u Floriána v moravské Miroslavi. Hlavní hvězdou budou pochopitelně meruňky – ať už v podobě knedlíků, či pálenky, ale pominout nesmíme ani hvězdu kuchařskou – slovenského šéfkuchaře Marcela Ihnačáka, který předvede cooking show. Celou slavnost zakončí po setmění ohňostroj.

Vstup: zdarma

Medový den v Botanické zahradě

21. 7., 13.00–19.00, Praha-Troja

Milujete-li med, vydejte se do expozice Medonosných rostlin a včel v pražské Botanické zahradě. V domku včelaře tam v sobotu při příležitosti otevření interaktivní výstavy zaměřené na pyl a opylování rostlin bude k mání medová čokoláda, různé druhy medu a medové produkty. Pilné včelky můžete pozorovat přímo při práci skrz stěny skleněného úlu a chybět nebude ani ukázka vytáčení medu.

Vstup: plné vstupné do venkovních expozic Botanické zahrady – 85 Kč, snížené – 25–45 Kč; akce zdarma

Svatoanenský jarmark

21.–22. 7., 9.00–17.00, zámek Žleby

Prohlídky zámku s oživenou kuchyní nabízí při příležitosti Svatoanenského jarmarku zámek Žleby. Během prohlídky kuchtíci a kuchtičky nabídnou návštěvníkům v zámecké kuchyni k ochutnání pečené dobroty. Divadelní vystoupení a dobová řemesla, stejně jako dětský program a další občerstvení na vás pak čekají na jarmarku.

Pokud patříte k fanouškům páry, můžete se do Žleb vypravit speciální soupravou taženou historickou parní lokomotivou. Vlak vyjíždí z Prahy-Bráníku v 8.50, zpět ze Žleb se vrací v 15.10, přistoupit lze ve stanicích Praha – Hlavní nádraží, Český Brod, Kolín, Kutná Hora – Hlavní nádraží a Čáslav.

Vstup: na jarmark – 40 Kč, děti 20 Kč; prohlídka zámku s oživenou kuchyní: I. okruh – 160 Kč, III. okruh – 250 Kč; jízda parním vlakem: jednocestná jízdenka z Prahy – 320 Kč, zpáteční – 360 Kč

Asijské dny v Troji

21.–22. 7., 10.00–19.00

Hned vedle pražské zoologické zahrady v areálu bývalého Trojského pivovaru vyrostl prostor pro pravidelné pořádání streetfoodových akcí. Tento víkend tam můžete vyrazit za chutěmi Asie. Připraveny pro vás budou čínské plněné knedlíčky dim sum s různými druhy náplní, pork bun alias bůčkové nebe, kynutý knedlíček plněný vepřovým BBQ char siu bao, korejský kim bap, bun cha, smažené a jarní závitky nebo bun ngan, bun bo nam bo.

Asijskou hostinu můžete stylově zapít ledově osvěžujícím japonským čajem matcha. Pivní speciál Grenadýr bude čepovat pivovar Dechovar a výběrová vína nabídne Wine Please.
Zkrátka nepřijdou ani vyznavači jiných kuchyní. K mání budou burgery, mexické burrito, jihoamerická empanada nebo latinskoamerické grilované speciality.
Život vám osladí dortíky a rolovaná zmrzlina.

Vstup: zdarma

REKLAMA

Přidat komentář